25 / 04 / 2024

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

 İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.



Çin hükümeti zor günler yaşayan emlak sektörünü yeniden canladırmak için ilk kez ev alacaklar için konut kredi faizlerini düşürmeye ve son bir yıl içinde evini satmış olup yeni ev alan kişilere gelir vergisi iadesi gibi teşvik seçenekleri içeren yeni bir destek paketi açıkladı.

Çin Merkez Bankası, ilk evlerini alacak kişiler için konut finansman kredilerinin faiz oranlarını düşürme kararı alarak, ülkenin can çekişen emlak sektörü piyasasını desteklemek için bir dizi yeni düzenlemeyi devreye soktu.

Çin Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamaya göre, 0,15 puanlık indirim Cumartesi gününden itibaren geçerli olmuş olacak.

Söz konusu açıklamada, 5 yıl ve daha kısa vadeli kredi çekimlerin faiz oranının yüzde 2,6'ya, 5 yıldan uzun vadeli olan kredilerin faiz oranının ise yüzde 3,1'e düşürüldüğünü belirtti. İkinci ev alanlar için oranlar ise şimdilik değişmedi.

Söz konusu hamleyle birlikte, merkezi hükümetin erken saatlerde ev satın alanlar ise için nadir bir vergi teşviki açıklamasından sonra geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön