29 / 03 / 2024

Ally Gündüz Türkiye'de yatırım araştırması yapıyor

Ally Gündüz Türkiye'de yatırım araştırması yapıyor

Manhattan Ticaret Odası'nın Global İş Direktörü Ally Gündüz, portföyü 4 milyar doları bulan Landwin için Türkiye'de yatırım imkânları araştırıyor



ABD'de 100 bin civarında şirketi temsil eden Manhattan Ticaret Odası'nın global iş direktörlüğünü bir yıldır Türk vatandaşı Ally Gündüz yürütüyor. İstanbul'da düzenlenen 9'uncu Gayrimenkul Zirvesi için Türkiye'ye gelen Ally Gündüz, Kaliforniya merkezli gayrimenkul yatırım şirketi Landwin için Türkiye'deki fırsatları araştırmaya geldi. Özel danışmanlık şirketi de bulunan Ally Gündüz, elindeki gayrimenkul portföyünün büyüklüğü 4 milyar doları bulan Landwin'in yatırım yapabileceği alanlar aradığını ifade etti. Türkiye'ye gelir gelmez ayağının tozuyla 6'ya yakın Türk şirketten görüşme talebi aldığını söyleyen Gündüz, bu firmalar arasında hem ABD'ye yatırım yapmak isteyenler hem de yatırımcı arayanlar olduğunu söyledi. Şirketin şu anda projelendirme aşamasında olan planlanan yatırımlarının toplam değeri ise 500 milyon dolara ulaşıyor. Beverly Hills'de kurulu şirketin portföyündeki önemli yapılar arasında Temple Square, Williams Center, Kyrene Village ve Randolh Plaza da bulunuyor.

GİRİŞ ÜCRETİ 280 EURO
İstanbul REstate Gayrimenkul Fuarı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) fuar organizatörü Reed Exhibitions işbirliği ile düzenlediği fuarda, proje büyüklüğü toplamı 10 milyar dolar olan 100'den fazla proje sergileniyor. Toplam 55 firmanın katıldığı fuara giriş ücreti ise 280 euro. İstanbul REstate Fuar Organizasyonu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Azizoğlu "Türkiye'de giriş ücreti 10 liranın üstünde fuar bilmiyorum. Ziyaretçiler sektörün profesyonelleri ya da yatırımcıları. Buraya iş bağlantıları için geliyorlar'' dedi. Azizoğlu, Viyana belediyesinin gayrimenkul firması Wienholding'in  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne şehir içi ulaşım projesi sunduğunu ve bu konuda belediyeye danışmanlık vereceklerini belirtti.

ASIM CAN GÜNDÜZ'ÜN KIZ KARDEŞİ, ÇİFTE VATANDAŞ
ANNE ve babası Türk olan, kendisinin de hem Amerikan hem de Türk vatandaşı olduğunu vurgulayan Ally Gündüz, ünlü müzisyen Asım Can Gündüz'ün kız kardeşi. New York'ta doğup büyüyen ve "Ben Osmanlı çocuğuyum" diyen Gündüz, Türkiye'nin ticaret dehasını tanıtacağını söylüyor. Gündüz, Manhattan Ticaret Odası Global İş Direktörü olmadan önce İsveç Ticaret Ataşesi olarak çalıştı.

'ARSA FİYATI YATIRIM ERTELETİYOR'
OTEL geliştirme konusunda danışmanlık hizmeti veren Avusturyalı PKF Hotelexpert şirketinin yönetim ortağı Michael Widmann otel yatırımlarında 2-3 yıldızlı otellere bir kayış olduğunu belirtti. Türkiye'de otel yatırımlarında en cazip yerin İstanbul olduğunu belirten Widmann "Avusturya'da İstanbul'da otel yatırımı yapmayı düşünen orta ölçekli bir aile şirketi var ancak arsa fiyatları çok yüksek olduğu için yatırımını erteliyor'' dedi. Widmann, Türkiye'ye inançlarından dolayı bu yılın sonunda ofis açmayı düşündüklerini ifade ederek "Türkiye'ye beyaz bayrak sallamaya geldik'' dedi. Widmann, Türkiye'de direkt üstlendikleri proje olmadığını, Wyndham Worldwide'ninTürkiye'deki 6 projesine danışmanlık yaptıklarını kaydetti.
Sabah


Geri Dön