29 / 03 / 2024

Doğu ve Güneydoğu'da 41 projenin inşaatı sürecek!

Doğu ve Güneydoğu'da 41 projenin inşaatı sürecek!

Terörle Mücadele Eylem Planı'nda son rötuşlar yapılırken, Doğu ve Güneydoğu'da kamunun sunduğu hizmetlerdeki kalite artacak. 2015'te yapımına başlanan ve 2018'e kadar tamamlanması planlanan 41 projede inşaat sürüyor.



Birçok il ve ilçedeki valilik ve hükümet binaları yenilecek. 2015'te yapımına başlanan ve 2018'e kadar tamamlanması planlanan 41 projede inşaat sürüyor. Önemli kısmı, halen terörle mücadele operasyonlarının sürdüğü Doğu ve Güneydoğu'daki illerde yapılacak. Bunlar arasında, kent merkezi Yüksekova'ya taşınması planlanan Hakkari Valiliği ile Şırnak il merkezinin taşınacağı Cizre de bulunuyor.   


YENİ MERKEZ YENİ BİNA 


Diyarbakır'ın Bağlar ve Bismil ilçelerinde de yeni hükümet konakları inşa edilecek. Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla yapılandırılan projelerde tarihi ve kültürel dokunun da yansıtılması sağlanacak.



Akşam



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Doğu ve Güneydoğu’da kamunun sunduğu hizmetlerdeki kalite artıyor. Bölgede hizmetler yeni konaklardan verilecek.


Terör operasyonlarından sonra atılacak adımları programlayan Hükümet, terörle mücadele eylem planında son rötuşları yapıyor. Bu kapsamda özellikle Doğu ve Güneydoğu'da kamunun sunduğu hizmetlerdeki kalite de artacak. Böylelikle bölgede birçok il ve ilçedeki valilik ve hükümet binaları yenilecek. Bu yerler arasında Hakkari Valiliği ile Cizre Hükümet Konağı da yer alıyor. İçişleri Bakanlığı, tarihi ve kültürel dokuyu da yansıtacak projeleri hazırlattı.


DİYARBAKIR, ŞIRNAK DA VAR

Yeni yapımına başlanacak valilik ve hükümet konaklarından önemli bir kısmı, halen terörle mücadele operasyonlarının da sürdüğü Doğu ve Güneydoğu'daki illerde yapılacak. Bunlar arasında, kent merkezi Yüksekova'ya taşınması planlanan Hakkari Valiliği de bulunuyor. Şırnak il merkezinin taşınacağı Cizre'ye de “hükümet konağı” yapılacak. Sur bölgesinde operasyonların sürdüğü Diyarbakır'da da iki ilçeye konaklar yapılacak. Bu ilçeler “Bağlar” ve “Bismil”.


ENGELLİLER UNUTULMADI

Adıyaman Valiliği, Adıyaman-Kahta, Van-Bahçesaray, Siirt, Gaziantep-Nurdağı, Elazığ- Arıcak hükümet konakları da yeniden yapılacak. Hükümet konaklarının yapımında “tarihi” ve “kültürel” dokuyu yansıtması ve projelerde engellilere uygun şartların oluşturulmasına özen gösterildi.



Yeni Şafak


Geri Dön