19 / 04 / 2024

Doğukent Şehir Hastanesi 2015'te biter mi?

Doğukent Şehir Hastanesi 2015'te biter mi?

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ' hayalim ' dediği şehir hastanelerine ilk temel atılalı 14 ay olmasına rağmen Doğukent'teki Şehir Hastanesi 2015'te biter mi? İşte cevabı...



Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 'hayalim' dediği şehir hastanelerine ilk temel atılalı 14 ay olmasına rağmen hastane inşa edilecek birçok yerde hiçbir çalışmanın yapılmaması dikkat çekerken, Elazığ' da çalışmalar başladı. 


Hafriyat kaldırılıyor. Peki, Sağlık Bakanının hastane bitimi için verdiği 29 Ekim 2015'te hastane bitecek mi? İşte! Araştırmacı Gazeteci Yazar Mehtap Özer, Ayışığı okurları için araştırdı Projenin temeli atıldığı ve 29 Ekim 2015'te teslim edilmesi taahhüt edilen Elazığ Şehir Hastanesi'nde HASTANE KÖRDÜĞÜM! Haberinden sonra nihayet hafriyat çalışması başladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir yıl önce Elazığ Şehir Hastanesi projesi için Elazığ'da açıklama yapılırken, inşaatın belirtilen sürede bitirileceğini söylemiş," 'Şehirefsaneleri' sözü 'şehirhastaneleri' olarak değişecek." demişti. 


Şehir hastanelerinin temeli Elazığ'da 20 Ağustos 2013 tarihinde atıldı. 12 Eylül 2013'te de Haliç Kongre Merkezi'nde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende 15 hastaneyi içeren proje tanıtımı ve imza töreni gerçekleştirildi. 

Törende, "Şehir hastaneleri projesi bu kardeşinizin 11 yıl önceki hayaliydi." diyen Erdoğan, "Bugün burada 14 şehir hastanesinin, yani 24 bin 407 hasta yatağı kapasiteli sağlık kurumlarının inşasına aynı anda start veriyoruz. Bu 14 ilimizde kurulacak hastaneler, sadece bu şehrimize değil, çevrelerindeki diğer şehirlere de hizmet verecek. 

Şimdi 14 ilimize şehir hastanesi inşa ediyoruz. Ancak 24 ilimiz bundan istifade edecek. Kısacası bugün sağlıkta yeni ve tarihi bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Tıpkı kentsel dönüşümler gibi. Bizlere ilkleri yapmak yakışır, biz ilklerle övündük." ifadelerini kullanmıştı. 


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 29 Ekim 2015 tarihinde tamamlanacağı müjdesini vermişti. Bakan Müezzinoğlu ve Milletvekillerinin sözünü tutmaları için 11 ay vakitleri kaldı. Hastanenin 29 Ekim 2015 tarihinde bitirilip bitilmeyeceği ise merak konusu. 


ŞEHİR HASTANELERİNİN 20 MİLYAR LİRAYA MALOLACAĞI BELİRTİLMİŞTİ 


Şehir hastaneleri için Sağlık Bakanlığı ile müteahhit firmalar arasında nihaî sözleşme imzalanmamış olmasına rağmen, seçim öncesinde hızlı bir şekilde temel atma törenleri yapıldığı öne sürülmüştü. 


Temeli atılan hastanelerde devlet, müteahhidin 25 yıl kiracısı olacaktı. Şehir hastaneleri projesinin yaklaşık 20 milyar liraya mal olacağı ifade edilmişti 14 ilde kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesinin 24 bin 405 olacağı, şehir hastaneleri kampüslerinde genel hastanelerin yanı sıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, onkoloji hastanesi, ruh sağlığı hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi gibi dal hastanelerinin bulunacağı açıklanmıştı. 


Ayışı Gazetesi


Geri Dön