19 / 03 / 2024

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.



Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nden alınan bilgilere göre; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından hayata geçirilen önemli projelerden biri olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi, pek çok kültür organizasyonuna ev sahipliği yapması amacıyla inşa edildi. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da eşlik ettiği ziyarette Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,kültür merkezi hakkında şunları söyledi: “Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’ni, yerinde görerek çalışmaları inceldik. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür edip, tebrik ediyorum. Gaziantep’e katma değer katacak çok güzel bir merkez olmuş. Salonların ve binanın ferahlığı belediyemizin çalışanları tarafından büyük bir emekle projenin çizilmesi ve bu hizmetin sunulması bizleri ayrıca heyecanlandırdı. Gaziantep’te ve bölgede yapılacak olan kongre ve kültür faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu yapıdaki güzellik Gaziantep’in geldiği vizyonu ortaya koyuyor. Ülkemizdeki sayılı kongre ve kültür merkezlerinden birisi olacak. Bu güzel eserden dolayı Gaziantepli ve Şahinbeyli hemşehrilerim adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum” 

Pek çok alanda hizmet vermesi beklenen kültür merkezinin içinde  600 kişilik büyük salon, 450 kişilik salon, bir adet çok amaçlı ve bir adet blackbox salon, 2 toplantı salonu, 2 küçük salon bulunacak. 

Bunların yanı sıra kültür merkezine nikah salonu, kafeterya, 3 bin metrekare büyüklüğünde fuaye eklenecek. Kültür merkezine gelenlerin park sorunu yaşamasını önlemek için proje kapsamında 2 katlı otopark inşa edilecek.  


Geri Dön