25 / 04 / 2024

Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi tamamlandı!

Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi tamamlandı!

Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.



Denizli Büyükşehir Belediyesinin inşa edeceği en önemli projelerden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan tesisi tanıtıldı. Tanıtıma Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve daire başkanları ile çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi. 85 bin metrekare kapalı alana sahip olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 500 kişilik, 1000 kişilik ve 2000 kişilik dev salonların incelenmesiyle başlayan gezi özellikle çocukların uzayla ilgili merak ettiklerini öğrenebilmeleri ve yeni bilgiler edinebilmeleri için uzay gösteriminin yapıldığı planetaryum (gezegen evi) ile sürdü. Sergi, nikah ve seminer salonları ile beraber Denizli’nin sosyal ve kültürel alandaki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak dev tesis herkesi kendine hayran bıraktı.

“Denizli, kongre turizminin merkezi olacak” 

Denizlililerin hizmetine sunacakları Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin Türkiye’deki en prestijli projelerden biri olduğunu dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şu şekilde konuştu: “Denizlimizde kültür ve sanatın kalbinin atacağı, birçok ihtiyacı yerine getireceğimiz ve birçok etkinlik yapacağımız tesisimizi tamamladık. Ege Bölgesi'nin en güzel, en etkili, kapasite anlamında da en büyüğü olan tesisimiz 25.000 metrekare taban alanına ve 85.000 metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde 500, 1000 ve 2000 kişilik olmak üzere 3 büyük salonu bulunuyor. 6 nikah salonu, 5 seminer salonu, fuaye alanları ve daha bir çok güzellikleri ile tüm ihtiyaçları karşılayabilecek alanlar Denizlimizin hizmetinde olacak. Tiyatro salonumuz haftanın 7 günü hizmet verecek. Toplantı, konferans ve konser salonlarıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. İçerisinde bulunan gezegen evi dediğimiz planeteryum ile çocuklarımıza eğitimler vereceğiz" 

"Kongre turizmine katkı "

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin büyük bir tesis olduğunu belirten Başkan Zolan, "Allah'ımın izni, Denizlili hemşehrilerimizin desteği ile bunu da tamamladık. İnşallah 10 Mart 2019 Pazar günü hizmete alacağız. Denizli biliyorsunuz turizm kenti. Kongre turizminin de Denizli'de gelişmesini istiyoruz. Bu yapıyla inşallah kongre turizmine de katkı koyacağız. Denizlimiz önümüzdeki dönem kültürün ve sanatın en üst seviyede yapıldığı yer olsun. Bu tesisimiz buna katkı sağlayacak. Yapımı sürecinde tüm hemşehrilerime verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. Zor bir süreçti ama çok özel bir projeyi yaptık ve tamamladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
 


Geri Dön