26 / 04 / 2024

Dolar 11 gün sonra o rakama ulaşacak! Dolar kuru patlayacak

Dolar 11 gün sonra o rakama ulaşacak! Dolar kuru patlayacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, eylül ayının sonlarına yaklaşmamız ile birlikte dolar ile ilgili olarak eylül ayının sonun 21 lirayı işaret ederken, doların 70 lirayı bile görebileceğini iddia etti. İşte detaylar…



Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda dolar ile ilgili sene sonu beklentisini revize etmiş ve dolar kurunun 21 TL’ye çıkacağını ifade etmişti. Ekonomist Selçuk Geçer’in açıklamalarına göre; dolar, 21 Türk Lirası eşiğine aralık ayına  kadar çoktan ulaşacak. "Bir bakacağız ki dolar 21 seyirlerinde" ifadelerini kullanan Selçuk Geçer, vatandaşın dolar ve dövize eğiliminin daha da çoğalacağına arttığına dikkat çekti.

60 TL BİLE OLABİLİR

Sene sonunda Türkiye'nin carı açığının daha da çok yükseleceğine dikkat çeken Selçuk Geçer, “70 milyar doların üzerinde bir açık ile karşılaşacağız” şeklinde konuştu. Selçuk Geçer'in açıklamalarına göre 1994 senesindeki gibi bir kırılma olduğu durumda dolar kuru beş katına kadar bile ulaşabilir. Selçuk Geçer, "Bu kafa bu şekilde devam ederse bedeli ağır olur. Bu ise doları 60-70 TL seyirlerine çıkartır. Ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeleri gerek" ifadelerini kullandı.

SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇİYORUZ

"5 Nisan 1994 senesindeki hatalı politikaları daha hatalı yapıyoruz” şeklinde konuşan ekonomist Selçuk Geçer herkesin euro, sterlin ve dolar eğiliminin çoğaldığına da dikkat çekti. Yabancı sermayenin Türkiye'den kaçıp gitmeye devam ettiğini ifade edene Selçuk Geçer para çıkışının hızlanacağını iddia etti. Türkiye'nin çok kritik bir süreç içerisinde olduğuna vurgu yapan Selçuk Geçer, şu an da dış ticaret açığını kapatan şeyin ise turizm olduğunu söyledi.

Dolar 11 gün sonra o rakama ulaşacak! Dolar kuru patlayacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön