27 / 04 / 2024

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer, eylül ayının sonlarına yaklaşmamız ile beraber dolar ile ilgili olarak bu ayın sonunda 21 TL’yi işaret etti. Geçer, tüm bunların yanında doların 70 TL’yi bile görebileceğini ifade etti. İşte detaylar…



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda dolar ile ilgili yıl sonu beklentisini yenilemiş ve dolar kurunun 21 liraya çıkacağını ifade etmişti. Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer’in açıklamalarına göre; dolar, 21 lira eşiğine aralık ayına  kadar çoktan gelecek. "Bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde" açıklamalarını yapan Selçuk Geçer, vatandaşın dolar ve dövize eğiliminin daha da arttığına dikkat çekti.

60 LİRA BİLE OLABİLİR

Yıl sonunda Türkiye'nin carı açığının çok daha yükseleceğine dikkatleri çeken Selçuk Geçer, “70 milyar doların üzerinde bir açık ile karşı karşıya olacağız” ifadelerini kullandı. Selçuk Geçer'in açıklamalarına göre 1994 yılındaki gibi bir kırılma olduğu zamanda dolar kuru beş katına kadar bile çıkabilir. Selçuk Geçer, "Bu kafa bu şekilde devam eder ise bedeli ağır olur. Bu ise doları 60-70 lira seyirlerine çıkartır. Ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeleri lazım" şeklinde konuştu.

SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇİYORUZ

"5 Nisan 1994 yılındaki hatalı politikaları daha hatalı gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanan ekonomist Selçuk Geçer herkesin euro, sterlin ve dolar eğiliminin arttığına da dikkat çekti. Yabancı sermayenin Türkiye'den kaçıp gitmeye aynı şekilde devam ettiğini açıklayan Selçuk Geçer para çıkışının hızlanacağını dile getirdi. Türkiye'nin çok kritik bir süreç içerisinde olduğuna dikkat çeken Selçuk Geçer, şu an da dış ticaret açığını kapatan olayın ise turizm olduğunu söyledi.

 Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön