24 / 04 / 2024

 ''Dolar 15 TL olacak!'' diyen Necmettin Batırel net tarih verdi! Bu daha giriş, küçük dilinizi yutacaksınız

 ''Dolar 15 TL olacak!'' diyen Necmettin Batırel net tarih verdi! Bu daha giriş, küçük dilinizi yutacaksınız

Dolar/TL kuru Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararından sonra  18  TL'ye aştı. Bunun üzerine ekonomist Necmettin Batırel ''dolar 15 TL olacak!'' açıklaması yaparak net tarihi verdi ve yatırımcıları bu daha giriş diyerek uyardı. Dolar ne zaman düşecek? İşte ayrıntılar...



''YERİN DİBİNE GİRECEKLER''

Dolar/TL kurunun 15 TL seviyesine gelmesi ile Türkiye istikrarlı bir şekilde büyümesine devam edecek. Öte yandan Necmettin Batıel, faiz indiri ile ilgili olumsuz yorumlar yapan bazı finans profesörleri de bu tablo karşısında yerin dibine gireceklerini söyledi.

Necmettin Batırel, dolar/TL kurunun yükselişinin kısa ömürlü olduğunu söyleyerek '' dolar 15 TL olacak!'' yorumunda bulundu. İşte Batıel'in o dolar yorumu...

Türkiye Caumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 7 aydan sonra sürpriz bir kararla 100 baz puan düşürdü ve yüzde 13’e çekti.

Peki neden böyle bir adım atıldı? Deniyor ki; "Üçüncü çeyrekte büyüme hızının yüzde 3’e düşmesini engellemek amacıyla...

Döviz rezervlerindeki artışın sunduğu güven dolayısıyla… 

Yurt dışından gelen paranın desteği sayesinde… 

Daha önce böyle bir para akışı olmadığı için faiz indirilmemişti... 

Rusya ve Körfezden büyük destek sağlandı... Turizm gelirinin getirdiği iyimserlik ile beraber. Yüksek kur sayesinde ihracatın artırılması için…” 

Bunların hangisinin doğru olduğunu söylemeden önce rakamları beraber analiz edelim. Yabancı yatırımcılar, 12 Ağustos haftasında uzun bir aradan sonra net alıcı konumuna geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön