27 / 04 / 2024

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar/TL aralık ayından bu yana dün 18 TL'yi devirdi. Doların bu yükselişinde ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in kararları etkili oldu. Doların bu kadar hızlı yükselmesine karşılık FED'ten ''Hızlı gittik yavaşlayabiliriz'' mesajı ortaya çıktı...



Dolar/TL küresel piayasaların etkisinde kalarak yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolar/TL bu sene 7 aydan sonra ilk kez 18 TL'yi aştı. 

Doların yükselişi ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in faiz kararlarına bağlı. ABD Merkez Bankası'ndan gelena açıklamalar doların güçlenmesini sağladı. 

Bugün ABD istihdam verileri açıklanacak. Bu verilerin de piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor. Gelen iyi rakamlar FED'i daha güçlü hale gelmesini sağlar. Güçlenen FED'ten daha fazla faiz artırma beklenir ve bu da doların güçlenmesine neden oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön