26 / 04 / 2024

Dolar 60 lira mı oluyor? Paranın kokusunu bilen ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri tek tek duyurdu

Dolar 60 lira mı oluyor? Paranın kokusunu bilen ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri tek tek duyurdu

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doları 60 lirayı göreceği iddialarına net yanıtlar vererek, yatırımcılara uyarılarda bulundu. İşte detaylar…



MERKEZ BANKASI’NIN 7 BİN 500 PUAN FAİZ ARTIMASI LAZIM

Geçer, Merkez Bankası’nın politikalarına da değinirken, "7 bin 500 baz faiz artırımı yapmaları lazım. Bu olayı yapmaları çok zor. Bir adan 1,500 - 2000 faiz artırımları yapılır ise dolar açısında sıkıntı yaşanmaz. Bankalar daha temkinli bir şekilde kredi verirler. Bunlar hem finansal anlamda hem de ekonomik krizi tetikler. Daha önceden akıllı bir şekilde enflasyonu frenlemiş olsalar idi sorun kalmayabilirdi" şeklinde konuştu.

DOLAR DÜŞECEK Mİ?

Geçer, milyonlarca insanın merak ettiği dolar konusunda net rakamları da söylerken, "Dolar 60 lira olur mu? Dolar için rakam tahmin etmem mümkün değil. Dolar bir - iki hafta içinde 18 liranın üzerine çıkacak. Görünen o. Amerika Enflasyon verisi çok önemli bir konu. Parite etkisi olmaz ise Türkiye'nin koşulları gereği oluşacak bir yara mümkün. Bir - iki hafta içinde 18 liranın üzerine giden daha sonra hızlı bir şekilde 18,80 liraya giden dolar olacak. Yani 12 liraya düşmez. Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde olacak" diyerek eylül ayına dikkat çekti.

Dolar 60 lira mı oluyor? Paranın kokusunu bilen ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri tek tek duyurdu

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.38'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,02 Türk Lirası, euro 18,59 Türk Lirası, altının gramı ise 1044 Türk Lirası değerinde.

Kripto parada neler oluyor? Bitcoin rekor kırdı! Yatırımcılar bu haberi okumadan geçmeyin

Akaryakıtta indirim sevinci kısa sürdü! Akaryakıta zam geldi mi? BP, Opet, Total, Shell 12 Ağustos akaryakıt fiyatları

Teknosa'dan OPPO çılgınlığı! Oppo akıllı cep telefonlarında görülmemiş fiyatlar! 11 Ağustos 2022 fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön