26 / 04 / 2024

Dolar AK Parti iktidarında nereden nereye geldi? 'Piyasaya umut oldu' denmişti işte son durum

Dolar AK Parti iktidarında nereden nereye geldi? 'Piyasaya umut oldu' denmişti işte son durum

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkması o gün doların 1 milyon 680 bin liranın altına inmesine neden olmuştu. Dolar AK Parti iktidarında 1 liradan 5 liraya 17 yılda, 10 liraya 3 yılda, 18 liraya ise 1 ayda çıktı! İşte detaylar...



ERDOĞAN: ÜLKE BORÇ ÜLKESİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belediye başkanı olduğu dönemde, Süleyman Demirel hükümetine ilişkin yorumda bulunurken o dönemde yükselen dolar kurunu sert sözlerle eleştirmişti. 

Erdoğan, "Sene 1924, 1 dolar 90 kuruş. Sene 1992, 1 dolar 8 bin 200 Türk Lirası (Bugünün parasıyla 0,008 TL). Bu güne kadar biz yönetmedik bu ülkeyi bunlar yönetti. Türkiye'miz bir borç ülkesi oldu. Hala, kendi bağımsızlığımızı kazanmış değiliz. Ülkemizin mukadderatını hala batılı devletler tayin ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, yıllar sonra artan dolar kurunu değerlendirdi. "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" sisteminin açıklanmasıyla 18 liralardan 10 lira seviyelerine kadar gerilemişti. Ancak son günlerde tekrar yükselişe geçen kur, 13 liranın üzerine çıktı. Dolardaki yükselişi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünlerdeki hareket geçici bir durumdur" diyerek, dövizdeki dalgalanmanın kontrol altında olduğunu belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön