19 / 04 / 2024

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!

Dolar endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesinde 20 sene aradan sonra tekrar 111 seviyesine ulaştı.



Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu geceki faiz kararıyla sarsılırken, yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması ve güncellenen makroekonomik tahminlerden para politikasının gelecekteki yönüne dair ipuçları bekliyor. 

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bu akşam 21.00'de faiz kararını duyuracak.

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam yüzde 84 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini belirterek kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını vurguladı.

Diğer taraftan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini açıklayarak, askeri kısmi seferberlik ilan etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön