29 / 03 / 2024

Dolar, euro ve altın için beklenmeyen yorum! İslam Memiş’ten senaryo değişikliği!

Dolar, euro ve altın için beklenmeyen yorum! İslam Memiş’ten senaryo değişikliği!

Dolar kurunda yaşanacak her adım vatandaşlar tarafından ilgi ile takip ediliyor. Peki 4 Temmuz Pazartesi 2022 tarihinde dolar kaç TL, dolar ne kadar? İşte detaylar!



ENFLASYON VERİSİNE DOLARIN TEPKİSİ

Yurt içinde herkesin gözler bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarındaydı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon Haziran’da yüzde 4,95 artışla yıllık yüzde 78,6 seviyesine ulaştı. Bu rakamlarla son 24 yılın en yüksek seviyelerine varıldı.

Cuma günü yükselişte olan dolar, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,4 üzerinde 16,7614'ten işlem görerek kapattı. Yeni haftaya 16,80 seviyelerinde güne başlayan dolar kuru enflasyon verisine tepki vermedi. Kur şu sıralar 16,81’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro’da 17,58’den satılıyor.

Dolar, euro ve altın için beklenmeyen yorum! İslam Memiş’ten senaryo değişikliği!

KURLARDA HAREKET BEKLENİYOR MU?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise Youtube kanalından bir açıklama yaptı. Memiş açıklamasında; “Aslında dolar karşısında Euro'nun, sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğu bilinmeli. Bende dolar olsaydı, bunun eski seviyesine kadar gelmesini bekleyeceğime, 4'e bölerdim. Dolar endeksi 105 seviyesine kadar çıktı. Bu önemli bir gelişmedir. Bu yükselme altın ve gümüşün ons için gerilemesine sebep oldu. Elinde dolar olana aslında fırsat sunuldu. Benim düşünceme göre ucuz. Elimde TL varsa, dolar dışında euronun bana daha fazla kazandıracağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Geçen haftanın son işlem gününde altının gramı, ons altın ve dolar kurundaki yükselişe eşit olarak değer kazanıp günü yüzde 0,4 artışla 973,8 liradan noktaladı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasından sonra şu anlarda 976 liradan satılıyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.603 lira, Cumhuriyet altını da 6.551 liradan satılmaktadır.

Cuma günü yüzde 0,2 artışla 1.811 dolar seviyesinden günü tamamlayan altının ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.804 dolardan alıcı buldu.  Analistler, dünya genelinde resesyon ve enflasyon ikileminin yaşandığı piyasalarda, altın fiyatlarında yön arayışının sürdüğünü açıkladı.

İl il kurbanlık fiyatları! Kurbanlık fiyatlarında son durum ne? 2022 kurban fiyatları ne kadar?

Fiat Doblo’nun yerine 3 model geliyor! Hangi modeller üretilecek?

2022 ilave tediye tarihleri ne zaman? İlave tediyeler yattı mı 2022? İlave tediyeler ne zaman yatacak?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön