27 / 04 / 2024

Dolar güne düşüşle başladı!

Dolar güne düşüşle başladı!

Küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Dolar/TL bugün 8,62 lira seviyelerinde işlem görüyor.



Dolar/TL yeni haftanın üçüncü işlem gününe düşüşle başladı ve hemen ardından 8,62 seviyelerinde işlem görüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dün 8,58 ile yaklaşık bir ayın en düşük seviyesini gördükten sonra ABD'de açıklanan enflasyon verisinin beklentileri aşmasıyla toparlandı ve, günü bir önceki kapanışa göre 8,6258 liradan tamamladı.

Dolar güne düşüşle başladı!

Dolar kuru yeni güne düşüşle başladı ve şuanda 8,6210 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre avro/TL yatay bir seyirle 10,1670 liradan, sterlin/TL ise 11,9390 liradan satışa sunuluyor.

Dolar endeksi, dün 92,8 seviyelerine kadar ulaşırken şu dakikalarda ise 92,6 seviyesinde seyrediyor. Avro/dolar paritesi ise 1,1772 ile 5 Nisan tarihinden bu yana en düşük seviyesine ulaşsa da 1,1795 seviyesine çıktı.

Dolar güne düşüşle başladı!

Analistler, bugün Türkiye'de Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının, ABD Merkez Bankası'nın Temsilciler Meclisi'ndeki sunumunun ve Fed'in Bej Kitap Raporunun izleneceğini belirtti.

AA Finans'ın yaptığı ankete katılan ekonomistlerin tamamı TCMB'nin bir hafta vadeli repo faizini (politika faizini) değiştirmeyerek yüzde 19'da tutmasını bekliyor.

Dikkat! Dolar kuru düşüşe geçti!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön