23 / 04 / 2024

Dolar güne kaç TL'den başladı?

Dolar güne kaç TL'den başladı?

 Dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 7,8260 seviyesinde işlem görüyor.



Dolar/TL, dün en düşük 7,8171, en yüksek 7,8694 seviyelerini görürken günü önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 7,8362'den tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,1 altında 7,8260'tan işlem görüyor.

Dolar ile aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 düşüşle 9,5210'dan, sterlin/TL de yüzde 0,1 değer kaybıyla 10,5320'den satılıyor.

Dolar endeksi yatay bir seyirle 90,5 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi önceki kapanışın hemen altında 1,2160'tan alıcı buluyor.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ın "2021 Yılında Para ve Kur Politikası" tanıtım toplantısında yapacağı sunumun, yurt dışında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

Bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin de takip edileceğini belirten analistler, ABD'de ekonomiyi destekleme paketi, Avrupa'da Brexit görüşmeleri ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön