25 / 04 / 2024

Dolar kazanmak hiç bu kadar kolay olmadı! Sokağa çıkıp şifreyi çözen 100 doları alıyor!

Dolar kazanmak hiç bu kadar kolay olmadı! Sokağa çıkıp şifreyi çözen 100 doları alıyor!

Kanada New Brunswick'de bulunan Miramichi kentinde Facebook üzerinden başlatılan bir oyun şehir sakinlerinin tek eğlencesi oldu!



İsminin Roman Dungarvan olduğu söylenen ve yüzünü gizleyen oyun yöneticisi, oyuna, Miramichi şehirinin bilinemeyen yerlerine 50 ve 100 dolarlık banknotlar gizleyerek başladı.

Sputnik News'da yer alan habere göre Facebook'da bulunan grup sayfasında, paraları nereye sakladığı hakkında ipuçları veren Roman Dungarvan, oyunun katılımcılarından belli bir zaman içinde parayı bulmalarını istedi. Kanada'da başlatılan bu oyun ise bazılarına Netflix'in popüler yapımı Squid Game'i anımsattı.

Oyun, 1 Mayıs'ta Facebok'ta bulunan Miramichi Mystery Machine isimli grup sayfasında yapılan "1 Mayıs 19.00 Ritchie Wharf'ta 100 dolar gizli" paylaşımıyla başladı!

Roman Dungarvan'ın başlattığı ilk oyuna onlarca insan katıldı. İpuçlarını alan insanlar skeleye akın etti ve 100 dolar saatler içinde bulundu.

Facebook sayfasında oyunun 13 Mayıs günü sona ereceğini belirten Dungarvan'ın oyun grubuna şimdiye kadar bin kişinin üzerinde katılım sağladı.

Her yeni oyun için verilen ipuçlarıyla kent sakinleri tek maceraları haline gelen etkinliğe Kanada'nın başka kentlerden de talep gelmeye başladı.

Facebook'ta yer alan etkinlik sayfasında Toronto ve Vancouver gibi büyük kentlerde yaşayan kişiler, bu oyuna onlarında ihtiyaçları olduğunu belirten paylaşımlar yaptı.

Kanada da yabancıya konut satışı yasaklanıyor! Yasa birkaç ay içinde yürürlüğe alınacak!

Etkinliğin hala sürdüğü Miramichi'de insanlar gizlenen paraları sabahtan akşama kadar arıyor.

İpuçları ise genellikle, korkutucu ve sesi çarpıtılmış videolar ya da bir korku filminden sahnelerin karelerini içeren unsurlarla daha gizemli hale getiren Dungarvan, bazen de şehirde gizli olan parayı arayan insanları izlediğini belirten yorumlar yapıyor.

Oyunun arkasında gerçekte kimin olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmuyor. Bu etkinlik kent sakinlerinin en aksiyonlu aktivitesi haline gelmiş durumda.

Altıncı oyunun kazananı Tim Sutton bir haber kanalına konuştu. 100 Kanada doları kazanan Tim Sutton, "Bu, Miramichi'de uzun zamandır en heyecan verici hafta oldu. Oyundan dolayı hala heyecanlıyım ve yerimde duramıyorum. Bu başladığından beri birçok yeni arkadaş edindim ve uzun zamandır görmediğim eski arkadaşlarım, gördüm." diye konuştu.

Dolar/TL bugün ne kadar? Doları olanlar dikkat! İşte 8 Mayıs 2022 dolar fiyatı...

Oppo Reno 4 Pro'ya inanılmaz indirim! Stoklar tükenmeden alın! İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Altın fiyatları atakta! Yastık altında altını olanlar dikkat! Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 8 Mayıs altın fiyatları


Geri Dön