28 / 03 / 2024

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Sabahın erken saatlerinden itibaren dolar almak isteyen vatandaşlar ve yatırımcılar güncel dolar kurunu araştırmaya başladı. Dolar/TL dün günü 13,09922 seviyesinde tamamladı. Peki bugün dolar kuru güne nasıl başladı?



Piyasalarda döviz kurlarındaki son durum  büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru dün 2,32 azalışla günü 13,0922 seviyesinde kapattı.

NTV'de yer alan habere göre; yeni yılın ikinci işlem gününde dolar/TL, güne yükselişle başladı ve ardından 13,25 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar/TL,  yeni haftanın ikinci işlem gününe yukarı yönlü başlayarak önceki kapanışın yüzde 1,2 üzerinde 13,2540 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL  14,94 liradan, sterlin/TL 17,84 liradans satışa sunuluyor.

Dolar endeksi, şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 üzerinde 96,3 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 azalışla 1,1290'dan alıcı buluyor.

Dolar kuru bugün ne kadar?

Analistler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında ortaya çıkan Omicron varyantının varlık fiyatlarını etkilemeye devam ettiğinini vurgularken, dolar talebinin dünya genelinde arttığını aktardı.

Analistlere göre bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya'daki işsizlik, İngiltere'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de ISM imalat sanayi PMI ile JOLTS açık iş sayısı verileri takip edilecek. Ayrıca analistler Omicron varyantı ile ilgili haber akışının da yatırımcıların odak noktasında olmaya devam edeceğini söyledi.

Dolar 2022 yılının ilk işlem gününde yükselişte!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön