19 / 04 / 2024

Dolar ve altın için kritik öneme sahip veri geldi! Beklentilerin üzerinde…

Dolar ve altın için kritik öneme sahip veri geldi! Beklentilerin üzerinde…

Altın ve doların seyrinde kritik öneme sahip ABD tarım dışı istihdam verisi belli oldu. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam Kasım ayında 263 bin kişi artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. ABD’de işsizlik oranı yüzde 3,7 oranı ile sabit kaldı. ABD istihdam verisinin ardından rekor kıran gram



Altın ve döviz piyasasının büyük merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Buna göre tarım dışı istihdam Kasım ayında 263 bin kişi arttı, işsizlik oranı ise yüzde 3,7'de kaldı. Açıklanan verinin beklentilerin üzerinde gerekleşmesi dikkat çekti.

ABD’de tarım dışı istihdam verisi Eylül ayı için 315 binden 269 bine, Ekim ayı için 261 binden 284 bine revize edildi.

Özel sektörün istihdamı 221 bin kişi ile piyasaların beklentisi olan 190 binin üzerine çıkmış oldu. Kamu istihdamında ise 42 bin yükseliş açıklandı.

İstihdam imalat sektöründe 14 bin kişi , inşaat sektöründe 20 bin kişi, madencilik sektöründe 3 bin kişi arttı.

İŞSİZLİK ORANI AYNI KALDI

ABD’de Kasım ayında işsizlik oranı yüzde 3,7 olarak açıklandı. Piyasa beklentisi de işsizlik oranının değişmeyeceği yönündeydi.

Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 6,8'den yüzde 6,7'ye düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön