26 / 04 / 2024

Dolar yağmuru bu hafta başlıyor! Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatacak!

Dolar yağmuru bu hafta başlıyor! Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatacak!

Suudi Arabistan Maliye Bakanı iki ülke arasında varılan mutabakata göre 'birkaç gün içinde' Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatıracaklarını aktardı. Dolar yağmuru bu hafta başlıyor...



5 MİLYAR DOLAR YATIRACAK!

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Jadaan, "Yakında gerçekleşecek. Türkiye ile aramızda karar verdik"  diyerek bu hafta içinde TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracağını aktardı. 

El-Jadaan, "Türkiye ile ilşkilerimizde büyük ilerleme var ve Türkiye'de ve başka ülkelerde yatırım olanaklarına sahip olmayı arzu ediyoruz"  ifadesini kullandı. 

22 Kasım günü Reuters'a konuşan Suudi Arabistan'ın Maliye Bakanlığı sözcüsü   mevduat depo hesabı açılması konusunda iki ülke arasındaki "görüşmelerin nihai aşamada" olduğunu aktarmıştı.

İki ülke, 2011 yılında Arap yarımadasındaki "Arap Baharı" eylemlerinde Ankara'nın bölge ülkeleri tarafından tehdit olarak görülen siyasi İslamcı gruplara destek vermesinnden sonra ters düşmüştü.

Dolar yağmuru bu hafta başlıyor! Merkez Bankası na 5 milyar dolar yatacak!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018 yılında İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda Suudi yetkililer tarafından öldürülmesinin ardından iki ülke arasındaki gerilim sert bir şekilde yükselerek, Suudi şirketler ve işyerleri Türk mallarına gayriresmi boykot uygulamaya başlamıştı.

Türk lirasındaki değer kaybı ve yükselen enflasyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki yıl yeniden seçilmesine yönelik risk oluşturduğu bir dönemde, iki ülkenin ilişkileri, Erdoğan'ın Haziran 2023 yılı için planlanan seçimlerin öncesinde Riyad'ın bölgedeki müttefiklerini de dahil ettiği yoğun çabalarıyla bu sene kısmen düzeldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön