19 / 04 / 2024

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Dolar kuru, yeni haftanın dördüncü işlem gününe yükselerek başladı ve hemen ardından 8,64 bandında işlem görüyor.



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşam gerçekleştirdiği toplantı piyasaların yönü açısından çok önemli bir yere sahip.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fed dün akşam yapmış olduğu açıklamalarda enflasyon tahminlerindeki yukarı yönlü hareketlilik beklediğini revize ederek 2022 ve 2023 yıllarında faiz artışı bekleyen üyelerin sayısındaki artış, doların, emtia ve diğer ülke para birimleri karşısında güçlenmesini sağladı.

Dün dolar/TL 8,55 seviyelerinde günebaşlarken  8,4964 seviyelerine kadar geriledi. Dolar kuru Fed toplantısından sonra  uluslararası piyasalarda yukarı yönlü hareket gösterdi ve günü yüzde 0,6 oranındaki artışla 8,6071 liradan tamamladı.

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Dolar/TL, dünkü yükseliş rüzgarının etkisini bugün de gösteriyor ve güne yükselişle başlarken şu saatlerde önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 8,6355 liradan işlem görüyor. Aynı saat aralığında avro/TL  düne göre yüzde 0,4 artış göstererek 10,3690 seviyesinde, sterlin/TL yüzde 0,3 oranında artış göstererek 12,0870 liradan satışa sunuluyor.

Dolar endeksi, dün tüm dünyanın merakla beklediği Fed'in yapmış olduğu açıklamalardan önce 90,5 seviyelerinden hızla yükselerek günü 91,1'den tamamladı ve bugün de 91,5 dolaylarında hareket ediyor.

Analistler, enflasyon oranlarındaki kuşkuların bundan sonra Fed'in beklenti ve açıklamalarında yer aldığına dikkat çekerek, piyasaların önümüzdeki dönemde enflasyon beklentilerini belirleyecek verilere ve fiyatlara daha duyarlı olacağını vurguladı.

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Dolar bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön