25 / 04 / 2024

Dolar zirveye çıkacak! Tarih verildi!

Dolar zirveye çıkacak! Tarih verildi!

ABD'nin en büyük yatırım bankası JP Morgan, Fed'in Mart ayında faiz oranlarını artırmasının ardından doların yükselmeye devam edeceğini belirtti.



Fed'in sıkılaştırma yanlısı açıklamaları, ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisinin 27 baz puan artarak yüzde 1,7'ye yükselmesine neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; dolar, tahvil piyasalarındaki oynaklığın doları yukarı çekeceği beklentisiyle euro karşısında değer kazandı ve bir buçuk yılın zirvesine yaklaştı. Ay başından bu yana yüzde 1,7 yükselen dolar endeksi, Cuma günü 18 ayın zirvesi 97.441'in ardından bu sabah 97.205'te işlem görüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön