27 / 04 / 2024

Dolarda yeri yerinden oynatacak karar! Türk Lirasından büyük kaçış olacak uyarısı

Dolarda yeri yerinden oynatacak karar! Türk Lirasından büyük kaçış olacak uyarısı

Döviz kurlarındaki yükseliş devam ediyor. Dolar kuru yükselişini hızlandırdı güne 16,18 TL’den başlayan kur 16,35 TL’yi aştı. Euro ise 17,45 TL’nin üzerine çıktı. Uzmanlar doların önümüzdeki günlerde yeni bir rekorun beklendiğini duyurdu.



Türk lirasının ay başından beri döviz kurları karşısındaki değer kaybı hızlandı. Dün en düşük 15,91 TL, en yüksek 16,16 TL seviyelerini gören dolar kuru, günü 16,07 seviyesinde kapatmıştı. Dolar, bugün 16,35 lirayı aştı. Dolar, bu rakamla 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Güne 17,32 TL'den başlayan euro kuru ise 17,47 TL’yi gördü.

Öte yandan, piyasaların odağında 26 Mayıs Perşembe açıklanacak Merkez Bankası politika faizi var. Ekonomistlerin genel beklentileri faizlerin yüzde 14'te sabit bırakılması yönünde. Faizlerde alınacak sabit tutulma kararının doları daha da yükseltmesi bekleniyor. 

Dolarda yeri yerinden oynatacak karar! Türk Lirasından büyük kaçış olacak uyarısı

HSBC, dolar/TL için yıl sonu tahminini 16,5’ten 17,5’e yükseltti. Banka ekonomistleri, 3. çeyrekte enflasyonun yüzde 90'lara yaklaşabileceğini de öngördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön