26 / 04 / 2024

Doların hızlı artışındaki büyük risk faktörü ortaya çıktı! Sizin cebinizden çıkacak

Doların hızlı artışındaki büyük risk faktörü ortaya çıktı! Sizin cebinizden çıkacak

Dolarda FED'in faiz artırımı kararı sonrası başlayan yükseliş kurun 16 liraya dayanmasına neden oldu. Dolardaki hızlı yükseliş beraberinde ciddi bir riski de beraberinde getiriyor. Kurdaki her yükseliş nedeniyle oluşan fark ise sizin cebinizden çıkacak.



YOKSULLAR BANKADA PARASI OLAN ZENGİNLERİ FİNANSE EDİYOR

Dolardaki her artış, kur korumalı mevduatlar (KKM) nedeniyle Hazine’ye olan yükü de artırıyor. Dolar, Bu hafta 16 liraya dayandı. 1 Nisan’da KKM’ye 1 milyon TL yatıran mevduat sahibi, vade sonunda dolar 16.00 lira olursa 89 bin 176 lira kur farkı alacak. Yani yaklaşık 45 günde parasına para katacak. İşte bankaya para yatıran zengine verilecek bu para yurttaşın vergileriyle oluşan bütçeden çıkacak. Yani kısaca bankada parası olmayan yoksul, bankada parası olan zengini finanse etmiş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön