20 / 04 / 2024

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

Rusya Maliye Bakanlığı, Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranını yüzde 80’den yüzde 50’ye düşürdü. Rublenin istikrara kavuştuğu ve döviz piyasasında yeterli likiditenin tekrar sağlandığı öğrenildi. Ruble dolar karşısından son 4 yılın zirvesine çıktı.



Batılı ülkelerin Rusya Merkez Bankasının rezervlerinin yarısını dondurması sebebiyle Maliye Bakanlığı 28 Şubat'ta, Rus ihracatçılarına dış ticaretteki döviz kazançlarının yüzde 80'ini satma zorunluluğu getirmişti.

Ukrayna’da başlayan savaş öncesi 23 Şubat’ta 81 bandından işlem gören dolar/ruble paritesi, 9 Mart’ta 120’ye kadar çıkarken, bu seviyeden yüzde 50’dan fazla gerileyerek savaşın başlamasından bu yana dün ilk defa 57 seviyesine düştü.

Savaşın değerini düşürmesini beklenen Ruble, dolar karşısında son 4 yılın en yüksek seviyesini gördü.

 Rus para birimi dolar karşısında yüzde 2 yükselişle 56 seviyelerinde seyrediyor. 

Bir rus rublesi ABD doları cinsinden dünyada 0,18 cente denk geliyor. Türk lirası cinsinden ise 0,28 kuruş.

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön