26 / 04 / 2024

Çin Yuanı ABD Doları karşısında 648 puan değer kazandı!

Çin Yuanı ABD Doları karşısında 648 puan değer kazandı!

Çin Merkez Bankası 16 yıldan bu yana dolara karşı en büyük değişikliği gerçekleştirdi. Çin Yuanı, dolar karşısında bir günde 648 puan değer kazandı.



Çin Merkez Bankası, yuan için günlük hareket bandı orta noktasında para biriminin değerini dolara sabitlemeye son verdiği 2005 yılından bu yana görülen en büyük değişikliği yaptı.

Çin Yuanı ABD Doları karşısında 648 puan değer kazandı!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Çin Merkez Bankası, Çin Yuanı'nın ABD Doları karşısında günlük +/- yüzde 2'lik  hareket bandının orta noktasını bu sabah 6,4760 olarak duyurdu. Dün bu değer 6,5408 olarak açıklanmıştı. Buna göre Çin Yuanı, ABD Doları karşısında bir günde 648 puan değer kazandı. Bu, Temmuz 2005'ten bu yana tek bir günde görülen en büyük artış oldu.
 

Yuan dolar karşısında 17 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

Merkez Bankası: Çin ile swap kapsamında ilk yuan kullanımı gerçekleşti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön