26 / 04 / 2024

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni 2022 başından bu yana dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 20'sini kaybetti. Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasını devamına karar verdi. ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 bandının üzerini gördü.



2022 yılının başından beri, Japon Yeni dolar karşısında yüzde 20 oranında değer kaybetti. Japon Merkez Bankası, uygulamaya koydukları para politikasını devam ettirme kararı aldı.

İki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantısı'nın ardından ABD Merkez Bankasının gösterge faiz oranını 75 baz puan artırmasının yankıları hala devam ediyor.

Fed kararı sonrası gözlerin çevrildiği Japon Merkez Bankası, Para Politikaları Kurulu toplantısı sonrası, halihazırda izlediği ultra geniş para politikası adını verdiği uygulamanın devamına karar verdiğini duyurdu.

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Buna uygulamaya göre,  kısa vadeli faiz oranları eksi yüzde 0,1'de tutuldu ve 10 yıllık Japon devlet tahvili getirilerinin yüzde sıfır civarında yönlendirilmesine karar verildi.

Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını değiştirmeme kararının ardından, Hükümet Haruhiko Kuroda'nın basın toplantısında yen değer kaybetti, ancak aniden seyri tersine çevirdi. 17:00 yerel saatle, yen dolar karşısında 145,7 işlem görürken ve herkes 146 işaretinin üzerine bir düşüş beklerken, para birimi aniden 1 yen'den fazla sıçradı ve sonunda 141'i geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön