16 / 04 / 2024

Ordu Havaalanı turist sayısında yüzde 20 artış sağlattı!

Ordu Havaalanı turist sayısında yüzde 20 artış sağlattı!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son bir yıl içerisinde turizm tanıtımına ağırlık verdiklerini ve bunun sonucunda da ili ziyaret eden turist sayısında yüzde 20 artış sağladıklarını söyledi.



Kentin, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan-turizm işletme belgeli otellerin yöneticileri ile biraraya gelen Vali Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılmasından sonra turizm hareketliliğine herkesin hazır olması gerektiğini belirtti. 

İl ekonomisinin tarıma dayalı olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Ordu'nun yıllık ihracat geliri 300 milyon dolar civarında. Oysa Trabzon'un yıllık turizm geliri 1.5-2 milyar dolar civannda. Biz, Ordu'da ürettiğimiz fındığı, balı, kiviyi ve diğer ürünleri yurt dışına sattığımı2da elde ettiğiTrabzon ili turizm sektöründen sağlıyor. Bizim Trabzon'dan neyimiz eksik. Trabzon'da, Rize'de olan her şey Ordu'da da var. 

Ordu'nun ' çok yüksek bir turizm potansiyeli var. Ama bu potansiyel bugüne kadar yeterince değerlendirilememiş" diye konuştu. Son bir yıldır hızlı bir tanıtım atağı başlattıklarını ve çok kısa sürede Ordu'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 20 civarında artış meydana geldiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Yakında uluslararası çapta tanıtım yapacağız. Mayıs ayı içinde Körfez ülkelerinden çok sayıda tanınmış, meşhur medya mensuplarını ilimizde konuk edeceğiz. Onlara şehrimizi tanıtacağız" dedi


Ekip


Geri Dön