26 / 04 / 2024

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Onshore yuan Çin'de yeni korona karantinaların yaşanmasının endişelere neden olması ve de yetkililerinden gelen faizlerin artacağına dair açıklamaların ardından doları güçlendirmesi ile dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesini gördü.



Onshore yuan, Çin’de Şian’ın bazı bölgelerinde korona virüs kaynaklı karantinaların büyüme endişelerini artırması ve Amerika Merkez Bankası Fed yetkililerinden gelen şahin yorumların doları güçlendirmesi ile 14 yılın en düşük seviyesine düştü.

Yuan dolar karşısında 7,2525’e gerileyerek 2008 Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye geldi.

Bu harekette Fed cephesinden gelen yeni şahin yorumların doları desteklemesi de etkili oldu. Philadelphia Fed Başkanı Harker Fed'in faiz oranlarını 2022’de yüzde 4’ün çok üzerine yükselterek enflasyonla mücadele amacıyla bir süre orada tutacağını söyledi.

Öte yandan Çin’in Sıfır korona vaka politikasına bağlı kalması da büyümeyi aşağı çekerek yuan üzerindeki baskıyı da artırmış oldu. Şian’ın merkezi metropolünün bazı bölümlerinde de en az bir hafta süreyle kapanma uygulanırken diğer büyük şehirlerde de virüs kısıtlamaları uygulandı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön