19 / 04 / 2024

Dolarını bozduran gayrimenkul alıyor!

Dolarını bozduran gayrimenkul alıyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Taylan, "İnsanlar dolarlarını yoğun şekilde bozduruyor. Bozdurulan dolarla gayrimenkule yatırım yapıyorlar" dedi.



Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, Anadolu Ajansı'ndan Deniz Çiçek'e konut stoklarının eritilmesi amacıyla son dönemde alınan kararların sektöre etkisini değerlendirdi.

Dolarını bozduran gayrimenkul alıyor!

Taylan, konut sektöründeki katma değer vergisi (KDV) ve tapu harcı indiriminin 10 günde etkisini gösterdiğini söyhledi. Taylan sözlerine şu şekilde devam etti; "nsanlar ciddi oranda arayışa girdi ve sormaya başladı. Kararların ilk 10 günlük yansıması son derece olumlu. Yoğun müşteri talebi ve hareketlilik yaşıyoruz. Müşterilerimizde yüzde 30-35 oranında artış oldu. Vatandaşın talebi de ikinci el ve sıfır konutta yarı yarıya"

Konut kredisi talebinde artış olduğunu ifade eden Taylan, konutta kredili satış oranının yüzde 30'lar seviyesinde olduğunu belirtti. Dövizin yükselmesinin konut talebine de yansıdığuını belirten Taylan, " "Gayrimenkulde genelde peşin satış tercih ediliyor. İnsanlar değeri çok yükseldiği için dolarlarını yoğun şekilde bozduruyor. Bozdurulan dolarla gayrimenkule yatırım yapıyorlar. Doların gideceği en önemli yer de gayrimenkuldür. Vatandaşlar bozdurdukları dolarla gayrimenkul alıyorlar. Yatırım ve oturma amaçlı alan da çok" şeklinde konuştu.

Dolarla kiralamanın geride kaldığını belirten Taylan, kurdaki aşırı dalgalanma nedeniyle AVM'ler dahil iş yerlerinde de dolarla kiralamadan uzaklaşıldığını söyledi.


Geri Dön