26 / 04 / 2024

Dolar/TL güne nasıl başladı?

Dolar/TL güne nasıl başladı?

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı ve 8,57 seviyelerinde işlem görüyor.



Dolar kuru, dün en düşük 8,5449, en yüksek 8,6275 seviyelerini görürken günü 8,5589 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde kapattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı ve  8,57 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda  avro/TL yüzde 0,1 düşüşle 10,09 liradan, sterlin/TL yüzde 0,1 azalışla 11,81 liradan satışa sunuluyor.

Dolar/TL güne nasıl başladı?

Dolar endeksi dün yüzde 0.3 kayıpla günü 92.5'te kapattıktan sonra bugün yüzde 0.2 artışla 92,8 seviyesinde sabitlendi. Avro/dolar paritesi ise önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,2 altında 1,1780'den işlem görüyor.

Analistler,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakalarının artmaya başladığı ve ekonomiye etkilerine ilişkin endişelerin gündemde kaldığını belirterek, tahvil faizlerindeki düşüş ve dolar endeksindeki toparlanmanın ABD öncesi dikkatleri üzerine çektiğini söylediler.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri dün yüzde 1.2960'dan kapattıktan sonra bugün yüzde 1.2450'ye düştü.

Dolar kuru bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön