28 / 03 / 2024

Döşemealtı'nda ücretsiz tip ev projesi veriliyor!

Döşemealtı'nda ücretsiz tip ev projesi veriliyor!

Antalya Döşemealtı Belediyesi köy tüzel kişiliği kanunla kaldırılıp mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanlara ücretsiz tip ev projesi vermeye başladı. Vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacağına dikkat çekildi.



Bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak hazırlanan farklı tip ve ebattaki projelerin inşaat, makine ve elektrik mühendisleri tarafından özel olarak hazırlandığı belirtildi. Yeni 6360 Sayılı Büyükşehir Yasasının 3. Maddesi kapsamında Döşemealtı ilçesinde köy vasfı kaldırılarak mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik hazırlanan 3 alternatifli tip projelerin çok yönlü özellikleriyle de dikkat çektiği bildirildi. 


Döşemealtı Belediyesi'nin başlattığı tip konut projesi sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesinin ön görüldüğü ifade edilirken, belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacağına dikkat çekildi. 


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından temin edilebileceğini söyledi. Başkan Genç, "Tip projelerimizle vatandaşlarımızın konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları yapabilmeleri için tüm proje bedelini ortadan kaldırmış ve yatırım maliyetlerini de azaltmış oluyoruz" dedi. 


Antalya Express Gazetesi


Geri Dön