25 / 04 / 2024

Salihli'de Tip Ev Projesi'ne ruhsat verildi!

Salihli'de Tip Ev Projesi'ne ruhsat verildi!

Salihli Belediyesi, Köyden Mahalleye Dönüşen Ve İmar Planı Bulunmayan Yerleşim Yerlerinde Uygulanmak Üzere İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ücretsiz " Tip Ev Proje " hizmeti ses getirdi.



6360 Sayılı Kanun Uyarınca Köyden Mahalleye Dönüşen Yeni Mahallelerde, İmar Planı Kapsamı Dışında Kalan Yerleşim Yerlerinde Uygulanmak Üzere Salihli Belediyesi Tarafından Ücretsiz Olarak Hazırlanarak Vatandaşların Hizmetine Sunulan Tip Ev Projelerine Başvuruların Başladığını Belirten Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, “ Büyükşehir Yasasıyla Birlikte Köyden Mahalleye Dönüşen Ve İmar Planı Olmayan Mahallelerde Uygulanmak Üzere Belediyemiz Tarafından Beş Değişik Konut Projesi Hazırlandı. Arsalarına Konut Yapmak İsteyen Vatandaşlarımız, Bu Projeleri Salihli Belediyesi’nden Ücretsiz Olarak Alabilirler. İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Hazırladığı Tip Ev Projelerinin Maliyeti İse Yaklaşık Olarak Üç İle Beş Bin Lira Tutuyor. Böylece Vatandaşlarımız Hem Proje Maliyeti Ödemek Zorunda Kalmıyor Hem De Zamandan Tasarruf Ediyor. Emirhacılı Mahallesinden Oğuz Doğan, Belediyemizden İlk Projeyi Ve Ruhsatını Aldı “ Diye Konuştu.


Salihli Belediyesi’nin Başlattığı Tip Ev Projesi Sayesinde Hiçbir Ücret Ödemeden Ev Sahibi Olacağını İfade Eden Oğuz Doğan, “Belediyemizin Hazırladığı Projeyle Çok Zahmetli Ve Masraflı Olan Bu Konuda Bize Destek Oldular. Ev Projesini Ve Ruhsatımızı Aldık. Salihli Belediyesine Ve Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya Teşekkür Ederim “ Dedi. Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya İle İmar Ve Şehircilik Müdürü İsmail Hakkı Aslan Tarafından Tip Ev Projesi Ve Ruhsatı Oğuz Doğan’a Teslim Edildi.


Geri Dön