16 / 04 / 2024

Salihli Belediyesi Tip Ev Proje hizmetine başladı!

Salihli Belediyesi Tip Ev Proje hizmetine başladı!

Salihli Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ücretsiz "Tip Ev Proje" hizmetini başlattı.



6360 sayılı kanun uyarınca köyden mahalleye dönüşen yeni mahallelerde imar planı kapsamı dışında kalan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere Salihli Belediyesi tarafından ücretsiz olarak ilk etapta beş adet tip ev projesi hazırlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.


“Bu projeler ücretsiz”

Tip Ev Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, “Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen ve imar planı olmayan mahallelerde uygulanmak üzere belediyemiz tarafından beş değişik konut projesi hazırlandı. Arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşlarımız, bu projeleri Salihli Belediyesi’nden ücretsiz olarak alabilirler. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hazırladığı tip ev projelerinin maliyeti ise yaklaşık olarak üç ile beş bin lira tutuyor. Böylece vatandaşlarımız hem proje maliyeti ödemek zorunda kalmıyor hem de zamandan tasarruf ediyor” diye konuştu.


“5 değişik proje hazırlandı”

Salihli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından beş değişik tasarımla hazırlanan tip ev projeleri, Eko Tip 1 ve 2, Modern Tip, Geleneksel 1 ve 2 olarak adlandırılarak tamamlandı. Buna göre Eko Tip 1 evleri tek katlı ve 2+1 olarak 76 metrekare, Eko Tip 2 evleri 2 katlı 107 metrekare taban alan üzerine 214 metrekare, Modern Tip evleri 90 metrekare taban alan üzerine 2 katlı ve 141 metrekare, Geleneksel Tip 1 evleri 114 metrekare taban alan üzerine 2 katlı ve 244 metrekare, Geleneksel Tip 2 evleri ise 104 metrekare taban alan üzerine projelendirilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.


Hür Işık Gazetesi 


Geri Dön