28 / 03 / 2024

Dosso Dossi 5 yılda 5 otel açacak!

Dosso Dossi 5 yılda 5 otel açacak!

Dosso Dossi daha çok tekstil alanında yılda iki kez gerçekleştirdiği fashion show’ları ile adını duyursa da turizmden tekstile, gayrimenkulden gıdaya kadar 4 değişik alanda faaliyet gösteriyor.



Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Romanya’nın en büyük salça ve ketçap üreticisi olan Sultan Gıda'nın 35 milyon dolar olan cirosunu, yeni yatırımlarının devreye girmesiyle gelecek yıl 45 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi. 


Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan ile Sultan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eraslan Romanya'daki tesislerde düzenledikleri basın toplantısında üretim ve Avrupa stratejileri hakkında bilgi verdi.


Hikmet Eraslan, Dosso Dossi Holding çatısı altında Romanya'da salça ve ketçap üretimi yapan Sultan Gıda'nın, bu ülkedeki en büyük 10 Türk yatırımı arasında yerini koruduğunu ve ülkedeki liderliğini tüm Avrupa'ya yaymayı hedeflediğini bildirdi.


Eraslan, halen 35 milyon dolar ciro ile pazar lideri oldukları Romanya'dan, Avusturya, Polonya, Rusya, Macaristan ve Ukrayna'ya ihracat gerçekleştirdiklerini aktararak, bu ağı tüm Avrupa'ya yaymak için yatırımlarına hız verdiklerini söyledi. 


2001 yılında pek çok kalemde ihracat yaparak girdikleri Romanya pazarında, 14 yılda salça ve ketçap devi olduklarını vurgulayan Eraslan,  50 dönüm arazi ve 15 bin metrekare kapalı alanda üretim gerçekleştirilen tesiste 250 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.


Romanya'nın salça ve ketçap ihtiyacının yüzde 50'sini kendilerinin karşıladıklarını dile getiren Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Romanya'daki üretimimizle Avusturya, Polonya, Rusya, Macaristan ve Ukrayna'ya ihracat gerçekleştiriyoruz. 35 distribütör aracılığı ile Romanya genelinde dağıtım yapıyoruz. Aralarında Carrefour, Metro ve Real gibi 700 süpermarketin bulunduğu, toplamda 6 bin noktada ürünlerimiz tüketici ile buluşuyor. Halen 35 milyon dolar olan ciromuzu yeni yatırımların devreye girmesiyle önümüzdeki yıl 45 milyon dolara çıkaracağız. Çalışan sayımız da 250'den 400'e yükselecek. Alanında Avrupa'nın en büyük gıda zincirlerinden biri, Sultan Gıda'yı satın almak için teklif verdi. Öneriye sıcak bakmadık, daha da büyümeyi hedefliyoruz."


Romanya'da gıdanın yanı sıra turizm alanında da büyüme hedefleri olduğuna işaret eden Eraslan, sahibi oldukları 50 bin ve 30 bin metrekarelik iki arazide otel yatırımı planladıklarını bildirdi.


"1 yıl içinde 7 milyon avro yatırımla ürün yelpazesini genişleteceğiz"

Sultan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eraslan ise Romanya'daki üretim tesislerinde yıllık 10 bin ton hammadde işlediklerini belirterek, hammadde ihtiyaçlarının tamamını Çin ve Yunanistan'dan karşıladıklarını söyledi.


Başlangıçta Türkiye'den de hammadde tedarik ettiklerini ve bunun için Bergama'da yatırım yaptıklarını anlatan Ahmet Eraslan, Türkiye'nin dünya fiyatlarına karşı yüksek kalması üzerine tesisi elden çıkardıklarını ifade etti. 


Ürün tedariğinde yine Çin ve Yunanistan gibi ülkeleri tercih edeceklerini kaydeden Eraslan, Türkiye'de fiyatların söz konusu ülkelere göre 2 kat daha yüksek olduğunu dile getirdi.


Ahmet Eraslan, salça ve ketçabın yanı sıra fasulye, reçel, mantar, bezelye, mayonez ve hardal üretimi için yatırım sürecinin devam ettiğini aktararak, "7 milyon avro ek yatırım ile maksimum 1 yıl içinde bu ürün gamlarında da üretim ve ihracata başlayacağız. Hedefimiz Romanya'da olduğu gibi Avrupa genelinde de tüketilen ve hatta aranan marka olmak. Çünkü aynı segmentte yer aldığımız markalara göre ürün kalitesinde bir gömlek üstünüz" diye konuştu. 


- 5 yılda 5 otel açacak

Verilen bilgilere göre Dosso Dossi daha çok tekstil alanında yılda iki kez gerçekleştirdiği fashion show’ları ile adını duyursa da turizmden tekstile, gayrimenkulden gıdaya kadar 4 değişik alanda faaliyet gösteriyor. Gayrimenkul alanında Zekeriyaköy'de villa projesi gerçekleştiren şirketin halihazırda Çengelköy'de 250 milyon dolar yatırım değeri ile lüks konut ve rezidanstan oluşan başka bir projesi devam ediyor ve 2016'nın ilk yarısında sona erecek.


Tekstil alanında ise ocak ayındaki fashion show’un hazırlıklarını tamamlayan grup, turizm alanında ise 5 yılda 5 yeni otel açmaya hazırlanıyor. Şu anda İstanbul'da Sultanahmet ve Vatan Caddesi'nde 2 oteli ile hizmet veren grup, yakın zamanda Romanya'da da otel açmayı planlıyor.


AA


Geri Dön