25 / 04 / 2024

Ever Turizm 10 yılda 34 otel açılışı yapmayı hedefliyor!

Ever Turizm 10 yılda 34 otel açılışı yapmayı hedefliyor!

Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, 10 yılda 34 otel açılışı yapmayı planlıyor. Bunun için de yaklaşık 400 milyon dolarlık bir yatırım hedefleniyor.



Selen Ersü, Gama'dan ayrıldıktan sonra 2000'de Ever Turizm'i kurmuş. Şu anda Ever Grup bünyesinde teknoloji, endüstri, makine, turizm, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketler bulunuyor. Selen Ersü ise turizm işlerinin başında. 


Ersü, Temmuz ayında İstanbul Ümraniye'deki İMES Sanayi sitesi içinde Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu'yu açtı. Bu, Four Points by Sheraton'un Türkiye'deki ilk oteli, ikinci otelini de yıl bitmeden yine İstanbul'da Batışehir'de açacakmış. Ersü'nün gelecek planları ise oldukça iddialı. 10 yılda 34 otel açılışı yapmayı planlıyor. Bunun için de yaklaşık 400 milyon dolarlık bir yatırım hedefleniyor. Ersü'nün oteller konusundaki tercihi çok farklı. Beş yıldızlı otel yerine sanayi merkezlerinde iş dünyasına dönük dört yıldızlı oteller kuruyor. 


İMES Sanayi sitesindeki doluluk oranları da bu tercihinin ne kadar yerinde olduğunu göstermiş, ilk ayda yüzde 50'lik doluluk oranına geçilmiş. Marka olarak da tek bir marka ile işbirliği yapılmıyor. Four Points by Sheraton'un dışında Ramada Encore ve Hampton By Hilton ile de çalışılıyor. İzmir'deki otel Ramada Encore ile Kocaeli'deki otel ise Hampton By Hilton ile açılmış. 


Başka otel zincirleri ile de görüşülüyormuş. Öğrendiğimize göre, Londra, Berlin, Frankfurt gibi Avrupa metropollerinde de şehir otelleri açılacakmış... 


Para


Geri Dön