26 / 04 / 2024

Ever Turizm 10 yılda 33 otel sayısına ulaşacak!

Ever Turizm 10 yılda 33 otel sayısına ulaşacak!

İstanbul ve İzmir'de iki otel ile hizmet veren Ever Turizm, 10 yıl içinde 33 otele ulaşmayı hedefliyor. İstanbul dışında Ankara, Konya, Eskişehir, Edirne ve Çanakkale'de otel yatırımı için mesafe kateden şirket, Van'da da otel planlıyor.



İstanbul dışında Ankara, Konya, Eskişehir, Edirne ve Çanakkale'de otel yatırımı için mesafe kateden Ever Turizm Van'da da otel planlıyor. 


1950'LERİN İNGİLTERESİ 

Türkiye'yi otel yatırımları konusunda 1950'lilerin İngiltere'sine benzettiğini ifade eden Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, "O yıllarda Londra'da otelcilik alanında çok büyiik bir sıçrama oldu. Çok büyük ve güzel otel yatırımları yapıldı. Ancak İngiltere'deki diğer şehirler göz ardı edildi. Zamanla diğer şehirlere de otel yatırımları yapılmaya başlandı. Şimdi duruma bakıldığında Londra dışındaki şehirlerde yapılan otellerin de neredeyse Londra'daki oda fiyatlarına yakın satış yaptığını görüyoruz. Türkiye'de böyle bir gelişme bekliyorum. Yakında Anadolu yükselecek" diye konuştu. 


TÜRKİYE YÜKSELİŞTE 

Türkiye'de turizm grafiğinin yükselen bir ivmede olduğunun altını çizen Selen Ersü, "Bu yıl Rus turist sıkıntısı yaşanıyor. Turist sayıları düşüyor. Ancak grafiğin ivmesi hep yukarı doğru. 5 yıl sonra başka bir sorun da ortaya çıkabilir. Ancak Türkiye'de turizm grafiği hep yukarı doğru olacak. Çünkü Türkiye'de çok başarılı girişimciler ve yatırımcılar var. Ayrıca genç bir nüfusa sahibiz. Biz de Anadolu'nun her ilinde otel açmak istiyoruz. Ekonomik göstergelere göre bir sıralamamız var. O yüzden İstanbul yatırımlarımızda ön sıralarda. Ancak Anadolu'da göz ardı edilmemeli" ifadelerini kullandı. 


SANAYİ BÖLGESİNE OTEL 

Yaklaşık 1 ay önce açılan Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu ve  İzmir  Ramada Encore Otel hakkında bilgi veren Ersü, "Dudullu'daki otelimiz organize sanayi bölgesinin içinde ve arsa bedeli hariç 55 milyon TL'ye mal oldu. Sanayi bölgelerinde çok daha fazla insan çalışıyor. Bu insanlar iş yaparak ayakta duruyor. En dolu otelimizin burası olacağını düşünüyoruz. Burada herşey çok hızlı oluyor. Bize gelen insanların fazla vakti yok. Sadece yatacak temiz bir oda ve güzel bir sabah kahvaltısı istiyor. Golf oynayacak zamanları yok bu insanların. 


Yatırımdan ve geri dönüşlerden çok memnunuz. Otel açılalı 1 ay oldu 5 kez gelen müşterimiz var. İlk yıl için yüzde 42 doluluk bekliyoruz. İlk ay için yüzde 8 bekliyorduk, yüzde 20 oldu" dedi. İzmir'deki otellerinin de 18 ay önce hizmete girdiğine değinen Ersü, "Arsa bedeli hariç 25 milyon Euro'luk yatırım yapıldı. Orada da hedeflerimizin üzerindeyiz" diye konuştu. 


MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜK 

Batışehir'de Four Points by Sheraton ve Kocaeli'de Hampton by Hilton otellerinin eylül sonunda ya da ekim başında açılacağını söyleyen Selen Ersü, "Bizim otellerimizde büyük maliyet unsuru şeyler bulunmuyor. Örneğin balo salonu ya da büyük konferans salonlarına yer vermiyoruz. Mutfaklarımızı dahi buna göre tasarlıyoruz. Maliyetlerimizi düşürüyoruz. Otel odalarının satışı daha kârlı. Maliyeleri düşürdüğümüz için de odalarımızı daha uygun fiyata satabiliyoruz. Mini barları boş bırakıyoruz. Misafirler valizlerini kendi taşıyor. Bunlar da maliyetlerimizi düşürüyor. Örneğin Dudullu'daki otelimizde oda fiyatları açılışa özel 59 Euro" dedi. 


Antalya Gazetesi


Geri Dön