20 / 04 / 2024

Dragos Royal Towers'ta metrekaresi 7 bin TL!

Dragos Royal Towers'ta metrekaresi 7 bin TL!

Projede çıkış fiyatları metrekarede 4 bin 300 TL ile 5 bin 600 TL arasındaydı. Satış fiyatları yavaş yavaş arttı ve son olarak 4 bin 900 TL ile 7 bin TL marjına geldi



ANADOLU Yakası´nda sahilden Kartal´a doğru ilerleyin. Maltepe´de diğer yapılara hiç mi hiç benzemeyen 4 kule göreceksiniz. İşte orası DAP Yapı´nın ortaya çıkardığı Dragos Royal Towers projesi. Çölün ortasında vaha gibi. Bölgenin çehresini ve metrekare fiyatlarını değiştiren proje belli ki terzi titizliğinde yapılmış

DAP Yapı´nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ile konut testi için randevulaştık. Şirket yetkililerine, "Proje tam olarak nerede, oraya nasıl ulaşacağım" diye sorduğumda, "Sahilyolunu takip edin, Maltepe´ye geldiğinizde projeyi göreceksiniz" dediler. Bu tarif acaba yeter mi diye kuşkuyla yola çıkarken, kuleleri uzaktan gördüğümde ne demek istediklerini anladım. Sahilyolunu takip edip de Maltepe´de bu projeyi ıskalamak, farketmeden önünden geçip gitmek mümkün değil.
Bölgenin genel yapısına aykırı, modern bir proje olarak `Ben buradayım´ diye bas bas bağırıyor. Ziya Yılmaz´a ilk sorum, "Bu bölge için burası çok fazla değil mi?" oldu.

Ziya Yılmaz soruyu şöyle yanıtladı:
"Dubai´ye mutlaka gitmişsinizdir. Adamlar çölün ortasında çok modern bir kent kurmuş. Biz niye lokasyona bakıp bölgenin genel karakteri budur diyerek sıradan işler yapalım ki? Bir ülke altyapısı ve üstyapısı kadar zengindir. İnsanlar bir ülkeye gittiklerinde önce havaalanını incelerler ardından yol boyunca binalara bakarak ülkenin gelişmişliği ile ilgili not verirler. Türkiye´de bugüne kadar hep sıradan işler yapıldı. Oysa Türkiye´yi ileriye, fark yaratan sıradışı çizgileri olan projeler taşıyacak. Şuna inanıyorum ki sıradışı bir projeyi Ağrı Dağı´nın eteğine bile yapsanız ilgi görür. İnsanlara hayallerinin ötesinde birşey sunduğunuzda mutlaka destekleniyor. Biz oturan insanların gurur duyacağı 20 yıl sonra da değerine değer katacak projeler hayal ediyoruz. İnanın bugün yapılan ancak 10 yıl sonra demode olup yıkılacak gecekondu muamelesi görecek projeler var. DAP Yapı´nın temel felsefesi şıklığı ile o bölgeyi geleceğe taşıyacak projeler üretmektir. Burada da bunu uyguladık."

Maltepe´de metrekaresi 7 bin liraya konut satmak büyük başarı

Dragos Royal Towers projesi sudan yükselen 4 kuleden oluşuyor. Kulelerin etrafı tamamen göl. 4 kule arasında da suyun birbirine geçişi var. Kulelere cam köprülerden geçilerek giriliyor.

Projede toplam 212 daire var. En küçükleri 1+1´ler ve 89 metrekare büyüklüğe sahip. Bazı projelerde 89 metrekareye 2+1 konut sığdırdıklarına dikkati çekerim. 270 metrekareye kadar büyüklüğü olan loft daireler de var. Her bir kulenin kendine özel lobby hizmeti mevcut. Kulelerden bazıları birinci kattan, bazıları ise 6 ve 7´inci kattan itibaren deniz ve Adalar manzarasına sahip. Projede bu yılın 12. ayında teslimatlar başlıyor. Ev alanlar arasında Gökhan Gönül, Ali Tandoğan gibi futbolcuların isimleri dikkat çekiyor.

Projenin 2009 yılı Mart ayında lansmanı yapılmıştı. İlk çıkış fiyatları metrekarede 4 bin 300 TL ile 5 bin 600 TL arasındaydı. Satış fiyatları yavaş yavaş arttı ve son olarak 4 bin 900 TL ile 7 bin TL marjına geldi. Maltepe gibi bir lokasyonda metrekaresi 7 bin liradan ev satmak gerçekten büyük başarı. Ancak evlerin kalitesi bu fiyatı hakediyor. Ziya Yılmaz "Kartal bölgesi tarihinde bu fiyatları görmedi. İnanın bu proje Levent bölgesinde olsa metrekaresi 10 bin dolardan satılırdı" diyor.

Komşu evlerin sahipleri "Biz de isteriz" diyor

Ziya Yılmaz projenin 55 bin metrekarelik bir alanda yükseldiğini anlatırken çevredeki yapıları gösteriyor. Projeye başlamadan önce öndeki evleri de dahil ederek projeyi büyük tutmak ve denize sıfır hale getirmek istediklerini vurguluyor. Ev sahiplerinin bazılarını ikna etmişler ancak bazıları ikna olmamış. Yılmaz "Proje başladıktan ve yükseldikten sonra, ortaya çıkan tablo karşısında keşke mevcut evlerimizi yıkıp bu projeye dahil etseydik diye hayıflandılar. Şimdi `Biz de isteriz, yıkalım buraları siz yeniden yapın´ diyen çok" şeklinde konuşuyor.

Yeni proje de Maltepe´de

DAP Yapı tam 16 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren, 2000´in başında Kağıthane´de gerçekleştirdiği Şelale Evleri ile dikkat çeken köklü bir şirket. Bugüne kadar 3 binin üzerinde konut üreten şirket yeni projesine de yine Kartal Maltepe´de E-5 Maltepe Köprüsü´nün yanında start veriyor. 140 ve 120 metre yüksekliğindeki 2 rezidans ve bir iş kulesinden oluşan projede Ramazan ayının bitiminde satışlara başlanacak. O inşaatın denize uzaklığı ise sadece 1.200 metre. Ziya Yılmaz yeni projede metrekare satış fiyatının 5 bin lira civarında olacağını söylüyor. Projenin maketini göremedim, ancak Dubai´de Şeyh El Maktum için de projeler çizen Barbaros Sağdıç´ın bir eseri ortaya çıkacak. Dolayısıyla DAP Yapı´dan Maltepe bölgesine yine çok farklı Dubai tarzı bir projenin hediye edileceğini söyleyebiliriz.

99 adım sonra cupp...

Sahilyolundan projeye giderken, omuzuna havlusunu atmış, şortunu çekmiş, tatil beldesindeymişcesine karşıdan karşıya geçen birine rastlamıştım. Meğer burada rahatlıkla denize girilebiliyormuş.

Ziya Yılmaz sadece bu bölgede değil, Anadolu Yakası´nda 2009 ve 2010 yıllarında inşaatı başlayan projeler arasında denize en yakın projenin Dragos Royal Towers olduğunu söylüyor. Projenin denize uzaklığı sadece 110 metre. Sahilyolunun ne kadar şık olduğunu ise anlatmama sanırım gerek yok.

Bacaklarınız güçlü ise spor yapıyorsanız, buradan Fenerbahçe´ye kadar hiç bir engelle karşılaşmadan yürüyüş ya da koşu yapabiliyorsunuz. Ziya Yılmaz, "Bu sahil şeridinde yaşamayan buranın değerini anlayamaz" derken haklı.

2.800 kırık nokta terzi titizliği gerektiriyor

Bu yelkeni andıran evlerin dış mimarisi oldukça hassas bir teknik gerektiriyor. Binanın dış yüzeyinde tam 2 bin 800 kırık nokta var. Kalıplar tek tek dökülüyor ve her biri diğerinin üzerine ekleniyor. Birinde 3-5 milimetrelik sapma bile olmaması lazım. Bunu gömlek düğmesi iliklemeye benzetebiliriz. Biri yanlış iliklenirse diğerleri de yanlış oluyor. Binanın dış cephe giydirmesi oldukça özenli. Mantolamanın ötesinde fibre betonla da kaplanmış. İçerideki malzeme de oldukça kaliteli. Mutfak malzemeleri ve seramikler Vitra´dan seçilmiş. Parkeler İtalya´dan gelmiş. Ancak kişiye özel tasarım yapılıyor. Ziya Yılmaz "Standart malzeme kullanmıyoruz. Ev alanların `Şurası keşke şöyle olsaydı; benim hayalimde böyle birşey vardı´ demesine imkan vermiyor, hayalini gerçekleştiriyoruz" diyor. DAP Yapı, konut sahibi ile birlikte mutfağı ya da banyoyu tasarlıyor Vitra üretiyor. Yine Kale´ye yaptırılan kapılar da oldukça dikkat çekici. Her zaman sadelikten yanayımdır. Ancak kapılardaki Swarovski taşlardan oluşan ince bant estetik açıdan başarılı ve gözü rahatsız etmiyor.

Otopark yüksekliği 4 metre

Malum devir ekonomi devri. Müteahhitler de tavan yüksekliğini kendilerine tanınan en düşük seviyede tutarak ekstra alan kazanmaya çalışıyorlar. Boyunuz 1.80 civarında ise elinizi kaldırdığınızda rahatlıkla tavana değebiliyorsunuz. Dragos Royal Towers´da tavan yüksekliği 3 metre. Otoparka indiğimizde ise çok daha farklı bir manzara çıktı karşımıza. Otoparklarda yükseklik 4 metre tutulmuş. Ziya Yılmaz "Biz 20-30 yıl sonrasının ihtiyaçlarını da dikkate alan bir proje hazırladık. Ev sahipleri ister jipleri ile ister limuzinleri ile otoparka girebilsin istedik" diyor.
Ercan İnan/Vatan

0216 517 1 517

www.dragosroyaltowers.com

www.dapyapi.com.tr

[email protected]




Geri Dön