19 / 03 / 2024

Dubai'de 3 milyar dolarlık 47 inşaat ihalesi yapılacak!

Dubai'de 3 milyar dolarlık 47 inşaat ihalesi yapılacak!

Dubai'de, Expo 2020 dünya fuarı için yerel ve yabancı şirketlere açık olmak üzere, 3 milyar dolar değerinde 47 inşaat ihalesi açacak. Expo 2020 için, alanı 438 hektar olacak olan fuar alanının yanı sıra binlerce yataklık oteller inşa edilecek ve Dubai metro hattı genişletilecek.



Dubai, Expo 2020 dünya fuarı için yerel ve yabancı şirketlere açık olmak üzere, 11 milyar dirhem (3 milyar dolar) değerinde 47 inşaat ihalesi açacağını duyurdu.


Açıklamayı, fuarı düzenleyen devlet destekli Expo 2020 Dubai adlı kurum bugün yaptı.


Expo 2020 Dubai, bu planlamayla, fuarın Ekim 2020'de açılmasından bir yıl önce, inşaat faaliyetinin büyük bölümünün tamamlanmış olacağını açıkladı.


Bu yıl için verilecek ihaleler otoparklar, katılımcı ülkelerin pavyonlarının çoğu ve halka açık alanların inşaatını kapsayacak.


Hükümetin 6.8 milyar dolar sermaye gerektireceğini öngördüğü fuar alanının yapımı, Dubai tarihinin en büyük harcamalarından biri olacak ve emirliğin güneyinde yepyeni bir bölge oluşturacak.


HSBC, özel sektör projeleri de dahil olmak üzere fuarla ilgili olarak yapılacak genel harcamanın 18.3 milyar doları bulabileceğini tahmin ediyor. Yetkililer, açık kalacağı altı ay boyunca Expo 2020'nin 25 milyon ziyaretçi çekeceğini hesaplıyorlar.


Alanı 438 hektar olacak olan fuar alanının yanı sıra binlerce yataklık oteller inşa edilecek ve Dubai metro hattı genişletilecek. Yetkililer giderlerin, hükümet garantili menkul kıymet satışı ile başka ülkelerdeki ihracat kredisi kurumlarından sağlanacak kredilerin oluşturacağı bir sepetle sağlanacağını söylediler.


Dünya


Geri Dön