18 / 04 / 2024

Dubai'de emlak fiyatları düştü!

Dubai'de emlak fiyatları düştü!

Dubai İstatistik Merkezi verilerine göre, emlak harcamaları son bir yıl içinde yüzde 6 oranında, emlak fiyatları ise bir yıl içinde yüzde 8 düştü..



Lüks yaşam olanakları, yüksek gelir imkânı ve gelir vergisi ödenmiyor oluşu son 15 yılda Batı ülkelerinden önemli sayıda insanın çalışmak için Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı Dubai’ye akın etmesine yol açmıştı. 

 

Ancak, 2017’deki gelişmelerin Dubai para birimini değerlendirmesi, geliri Amerikan Doları cinsinden olan ve nüfusun yüzde 90'ını oluşturan yabancıların bir kısmının ülkelerine geri dönmesine neden oldu. 

 

Dubai İstatistik Merkezi verilerine göre, son bir yılda borçlarını ödemeden ülkelerine dönen yabancıların Dubai’ye faturası 1.4 milyar doları buldu. 

 

EMLAK FİYATLARI 10 YILDA YÜZDE 27 DÜŞTÜ

 

Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre Dubai'de emlak fiyatları da son yılların en düşük seviyesine geriledi. Emlak harcamaları ise 2008 yılından sonra ilk kez düşüşe geçti. Harcamalar, son bir yıl içinde yüzde 6 oranında geriledi.

 

Emlak fiyatları bir yıl içinde yüzde 8 düştü. Reidin verilerine göre Dubai'de 2008'den beri ise fiyatlar yüzde 27 geriledi. 

 

Gayrimenkul danışmanları, 2017’de fiyatların son 18 ayın en dip seviyesinde olduğunu belirterek, yatırımcıların bölgeye ilgisinin artabileceğini vurguluyor.

 

TÜRKİYE'YE YARADI

 

Dubai'de alınmaya başlanan yüzde 5 gümrük ve yüzde 5 de KDV nedeniyle, ülkedeki kuyum şirketleri İstanbul'a taşınmaya başladı. Sektör temsilcileri, son bir yılda 200'e yakın Dubaili kuyum firmasının İstanbul'da faaliyete başladığını söylüyor.

 


Geri Dön