25 / 04 / 2024

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya: Ekim ayı konut satışları yüzde 25.3 oranında arttı!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya: Ekim ayı konut satışları yüzde 25.3 oranında arttı!

Dumankaya konuştu Sektör canlanıyor Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları istatistikleri verileri açıklandı. Buna göre, Ekim ayında Türkiye genelinde toplam konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.3 oranında artarak 95 bin 645



.Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, söz konusu verilerle ilgili açıklama yaptı. 2014'ün ikinci yarısından bu yana inşaat sektöründe önemli bir hareketliliğin olduğuna dikkat çeken Dumankaya, gayrimenkul sektörünün 2014 yılında kaybettiği canlılığı geri kazanmaya başladığını vurguladı. 

Dumankaya İnşaat olarak yaz aylarından bu yana sektörde önemli hareketliliklerin olduğunu görebildiklerini sözlerine ekleyen Dumankaya, "Bu hareketlilik TÜİK'in Ağustos verilerine de yansımış ve bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında konut sektöründeki satışların bu yıl ilk kez Ağustos ayında arttığı tespit edilmişti. Ekim ayma ilişkin veriler de gösteriyor ki, bu artış istikrarlı bir şekilde devam ediyor. 

Sektördeki bu hareketliliğe paralel olarak bizim aylık ciro rakamlarımız ve satış oranlarımızda da pozitif yönde gelişmeler oluyor. Bu anlamda sektör bu yılın başından bu yana kaybettiklerini geri kazanma sürecine girdi" dedi. 


Posta


Geri Dön