26 / 04 / 2024

Dumankaya İnşaat'ın yabancıya konut satışı yüzde 82 arttı!

Dumankaya İnşaat'ın yabancıya konut satışı yüzde 82 arttı!

İran'a yapılan mevcut uygulamaların hafifletilmesi inşaat firmalarına umut oldu. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya,İran'a yapılan uygulamaların hafifletilmesiyle bölgenin hareketleneceğini söyledi.



Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "İran'a yapılan mevcut uygulamaların hafifletilmesiyle bölgenin olabildiğince hareketleneceğini söyledi. Yeni oluşacak konjonktürde Türkiye'nin pastadan büyük pay alabileceğine de dikkat çekildi. 


Ev satışlarına olumlu yansır Bu durumun önümüzdeki günlerde, yabana konut satışlarına yansımasının olumlu olacağı bekleniyor. Birçok firmanın da İranlı konut alıası için hazırlık yaptığı belirtiliyor. 


Fırsatlar değerlendirilecek Yüzde 82 arttı Son gelişmeler ışığında Türk inşaat firmalarının İran'a yatırım iştahının artacağına işaret eden Dumankaya, "İran'ın küresel oyuna dâhil olma süreci sektörümüze olumlu katkı yapacaktır. İran'daki fırsatları biz dahil birçok firma takip edecek" dedi. 


Dumankaya İran'da önemli bir sermaye ve tüketici-yatırıma kitlesi bulunduğunu da hatırlattı. Şirketin yabancılara konut satışları 2015'in ilk yarısında 2014'ün aynı dönemine oranla yüzde 82 arttı. Toplam satış gelirlerinin yüzde 45'i ise yabancılardan geldi. 


Bugün


Geri Dön