26 / 04 / 2024

Dumankaya Sahil, 200 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Dumankaya Sahil, 200 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Dumankaya İnşaat, Kartal sahilde 200 milyon dolarlık yatırımla lüks bir projeye başlıyor. 100 konutluk 'Dumankaya Sahil' projesinde, dairelerin çoğu deniz manzaralı olacak...



Dumankaya İnşaat, Kartal sahilde 200 milyon dolarlık yatırımla lüks bir projeye başlıyor. 100 konutluk 'Dumankaya Sahil' projesinde, dairelerin çoğu deniz manzaralı olacak


Anadolu yakasında çok sayıda proje geliştiren Dumankaya İnşaat, yıl bitmeden Kartal sahilyolunda yeni bir projeye başlıyor. Lüks konseptte yapılacak ve A segmente hitap edecek proje 'Dumankaya Sahil' adını taşıyacak. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 200 milyon dolarlık yatırımla yapılacak projenin 100 daireden oluşacağını söyledi. Projenin kendileri için bir prestij projesi olacağını belirten Dumankaya, projedeki dairelerin önemli bir çoğunluğunun deniz manzarasına sahip olacağını da kaydetti. 


SEKTÖR TOPARLANIYOR 

Yıl sonunda 5 projede 2 bin 500 dairenin teslimatını tamamlamış olacaklarını söyleyen Dumankaya, "Emlakta durgunluktan bahsediliyor. Ancak biz son çeyrekte sektörün toparlanacağına inanıyoruz. Bu nedenle de proje lanse etmeye devam ediyoruz" dedi. Yaz mevsimi ve ramazan durgunluğunu atlatmak için başlattıkları 'Dumankaya Garanti Modeli' ile referanslı satışlardan da ciddi geri dönüşler aldıklarını söyleyen Dumankaya, "Satışlarımızın yüzde 50'sini referans olan ev sahipleri vasıtasıyla yaptık. 4 kişi de bu nedenle bizden otomobil kazandı. CRM etkinliklerimiz başarılı oldu" diye konuştu. 


SANAL OFİS HAZIR

1.5 milyar TL değerinde daire stokları olduğunu da hatırlatan Dumankaya, geleceğe yatırım yaptıklarını, bu nedenle akıllı ev sistemini geliştirdiklerini söyledi. Dumankaya, "Akıllı evler şu anda lüks ya da gereksiz olarak algılanıyor. Ancak biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Yarının potansiyeline uygun projeler geliştiriyoruz. Kısa vadeli politikalarla işlerimizi yürütmüyoruz" dedi. Dumankaya, internet üzerinden görüntülü olarak satış ofisine bağlanalabilecek ve örnek daireleri sanal olarak gezilebilecek sistemi de yakın zamanda uygulamaya sokacaklarını anlattı. Dumankaya, "Müşteriye dokunarak onun hassasiyetlerine uygun modeller geliştiriyoruz. İşimiz biraz da psikolojik" dedi. Dumankaya, internet sitelerinin günde 15 bin kişi tarafından ziyaret edilmesinin kendilerini bu alanda yatırıma yönelttiğini de vurguladı. 


Mütekabiliyet uzun vadede olumlu

Mütekabiliyet ile ilgili olarak ise Dumankaya, "Kısa vadede çok fazla satış olmaz. Ancak orta ve uzun vadede Türk ekonomisine ciddi bir ivme kazandıracak bir gelişme olarak görüyoruz. İlgili ülkelerde acentelerle anlaşmalarımızı yaptık. İstanbul bir marka şehir olarak konumlandırılıyorsa tanıtımı sadece şirketler olarak biz değil tüm sektör hatta Kültür ve Turizm Bakanlığı da üstlenmeli" dedi.


Sabah


Geri Dön