20 / 04 / 2024

Kıbrıs Elexus Hotel 200 milyon dolarlık yatırımla açılacak!

Kıbrıs Elexus Hotel 200 milyon dolarlık yatırımla açılacak!

Kıbrıs'ta 200 milyon dolarlık yatırımla açılacak Elexus Hotel için geri sayım başladı. Murat Ersoy, "Bu kadar büyük bir yatırımı yaparken asla korkmadık. Sadece istikrar istiyoruz" dedi



Kıbrıs'ta 200 milyon dolarlık yatırımla açılacak Elexus Hotel için geri sayım başladı. Murat Ersoy, "Bu kadar büyük bir yatırımı yaparken asla korkmadık. Sadece istikrar istiyoruz" dedi


Etstur ve Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Kurban Bayramı'nda açacağı 200 milyon dolarlık Elexus Hotel'le Mikonos eğlencesini Kıbrıs'a taşıyacak. Ersoy, SABAH ile Yunanistan'ın eğlence adası Mikonos'ta yaptığı röportajda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin yeni bir seçim dönemine girdiğine dikkat çeken Ersoy. turizmcilerin de sonuçları merakla beklediğini söyledi. "Yaşadığımız deneyimde ülkenin istikrar istediğini gördük. İstikrar olmazsa bu ülkenin eski refah dönemine dönme şansı yok" diyen ünlü işadamı şöyle devam etti: "Seçimden istikrar çıkması gerekiyor. 200 milyon dolar yatırım yaparken asla korkmadık, istikrara inanıyoruz. Eğer tekrar tek parti çıkarsa çok hızlı toparlanma yaşanacağını düşünüyoruz. Türkiye 35 yıldır terörle yaşıyor, bunu kanıksadı. Tekrar istikrar olursa, terör güvenliği de sağlanmış olacak." 


 Turizmde bu yıl rakamlar geçen yılın çok altında olmayacak diyorsunuz. Tablo konuşulduğu kadar kötü değil mi? 

Bu yıl rakamlar geçen senenin çok altında olmayacak. Yüzde 3-4 daha olabilir. Rusya pazarında yüzde 20-25'lik kan kaybı oldu. Genel düşüş beklentisi yüzde 5-6. Ama ekonomik olarak yansıması yüzde 15-20 olur. Çünkü bir Rus turist üç Avrupalı kadar harcama yapıyor. Ayrıca daha lüks otelleri tercih ediyorlar. Dolulukları düşünce bütün tesisler fiyatlarını geri çekti, bizim turizm gelirimize yansıması yüzde 10'dan fazla olacak. 


 Siyasi belirsizlik nasıl etkiledi? 

Bütün belirsizliklere rağmen hükümet hızlı adımlar attı. Teşvikler bu sektör için önemli. Uçuşlar devam ederse yolcu gelir. Yaşadığımız yolcu kaybının kısmen de olsa sezon sonunda telafi edileceğini göreceğiz. Hükümetin zamanında aldığı karar etkili olacak. 


 2016 kayıp yıl olacak deniyor? 

Önceden planlanıp akıllı önlemler alınırsa 2016, 2015'ten kötü olamaz. Hatta fırsata bile çevrilebilir. 2016, 2015'in çok üzerinde kapanabilir. Eğer siyasi istikrar kısa sürede sağlanıp hayata geçerse çok daha ekonomide hızlı olumlu gelişmelere şahit olacağız, en başında da turizmde bunu izleyeceğiz. 


BU ÇILGIN TÜRK YATIRIMI DEĞİL

 200 milyon dolar yatırım sizi korkutmadı mı? 

200 milyon dolarla Ada'nın en büyük yatırımı devreye giriyor. Ada'daki hatta Akdeniz Bölgesi'ndeki en büyük turizm yatırımlarından birini yaparken korkmadık. Bunu çılgın Türkler olarak yapmadık, fizibilitesini hazırlayıp yaptık. Otelin en büyük özelliği, bünyesinde bulunduğu grup. Türkiye'nin en büyük tur operatörü, pazar payı yüzde 70. Ülke genelinde en büyük yolcu organizasyonunuyuz. Ama en önemlisi grubumuzun kendi havayolunun olması. Başta Avrupa olmak üzere, bu kıştan itibaren Rusya, Ukrayna, Dubai, Katar, Lübnan ve İran'dan direkt bağlantı olacak. Çünkü turist farklı milletlerden insanlar bir arada olduğu zaman eğleniyor. Bütün bu ülkelerden misafir getiririrseniz çok farklı bir uluslararası atmosfer yaratabiliyorsunuz. Ayrıca Elexus'u seçen özel fiyatlarla seyahat edebilecek.


24 SAAT YAŞAYAN OTEL OLACAK

 Kıbrıs'ta açacağınız oteli anlatır mısınız. En büyük farkı ne olacak? 

Çok farklı bir konsept yapıyoruz. Bizim en büyük özel- liğimiz 25 yıllık ETStur tecrübemiz var. Bu grubumuzdaki 12'nci otel, 12 bininci yatak olacak. Turizm ve otel işletme tecrübemiz üzerine yeni bir konsept belirledik. Adına da Elexus dedik. En büyük özelliğimiz, hizmet verirken ve verdikten sonra takip edip ölçümlememiz. Atlasglobal'in başarı öyküsünün altında yatan sır da budur. Verdiğimiz hizmeti test ederiz, takip ederiz, ölçümleriz ve sonuçlarına göre ödüllendiririz ya da geliştirmeye gideriz. 


 Nasıl bir eğlence anlayışı olacak otelde? 

Üst seviyede eğlence yapacağız, 24 saat yaşayan otel konsepti olacak. Aktivite ve eğlence dolu, gerçekten coşarak eğlenebileceğiniz bir ortam hazırlayacağız. Bunu ailenin tüm bireylerine hitap edecek şekilde yapacağız. Öyle bir otel işletme konsepti kuracağız ki, ailenin tüm fertlerine hitap eden, bütün eğlence alternatiflerinin bir arada olduğu, ailenin bütün fertlerinin bireysel ihtiyaçlarına göre tercih edeceği mekanlar olacak. Tesisin bin 300 metre sahil şeridi var. 650 metre, çok özel kumu olan bir plajı bulunuyor. Mikonos Nammos Beach'in aynısını The Code ismiyle (gece kulübü ve plaj) yaptık. Plaj herkese açık, ayrı bir girişi var. Beach partiler yapılıyor her gün, gece partileriyle devam ediyor. Dışarıdan katılımlara açık. Bin 800 yatak kapasiteli olacak otel, kullandığı diğer mekânlarla birlikte bin kişiyi istihdam edecek.


TEK BOYUTLU EĞLENCEYİ AŞACAK

Etstur ve Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Kıbrıs'taki 200 milyon dolarlık yatırımın nedenini şöyle açıklıyor: "Uzun yıllardır insanları eğlendirmek ve dinlendirmek için hizmet üreten bir markayız. Bu tecrübeyle birçok kişiye dokunuyor, onların yorumlarını dinliyor ve hizmetlerimize yeniden yön veriyoruz. Elexus işte bu bakış açısı ile doğdu. Akdeniz'in incisi Kıbrıs'ın sadece 'casino' odaklı, tek boyutlu eğlence kavramına yenilikler kazandırmak için kolları sıvadık." Eylülde Kıbrıs Girne'de kapılarını açmaya hazırlanan Elexus Hotel, Kıbrıs'ta alışılmışın aksine, çocuklu ailelerden adrenalin tutkunu gençlere, kongre ziyaretçilerinden kültür ve doğa tatili aşıklarına, kısacası farklı seçenekler ile dikkat çekiyor. Elexus 277 bin metrekare üzerine kurulan 72'si süit olmak üzere, toplam 650 odanın yer aldığı, 12 farklı oda konseptiyle öne çıkıyor.


EN BÜYÜK KONGRE MERKEZİ

Otel, 5 bin metrekare kullanım alanına sahip kongre merkeziyle farklı ölçekteki toplantılara da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Burası resort oteller içinde 2 bin 465 metrekarelik en büyük kolonsuz ana toplantı salonuna (Balo Salonu) sahip. Buna ek olarak 800 metrekarelik fuaye ve 8 farklı toplantı salonu yer alıyor. Akıllı teknolojilerle donatılmış Elexus Kongre merkezi, her türlü kurumsal ve sosyal ihtiyaca yanıt verecek. Yatırım kongre, konferans ve özel organizasyonların da en çok tercih edilen adreslerinden biri olma hedefinde.


"SPA KONUSUNDA DA ÇOK İDDİALIYIZ"

Nisa Ersoy otelde yer alan 4 bin 500 metrekarelik alana kurulu Zoya Spa & Wellness'ta suyla gelen huzurun tadını çıkarmanın mümkün olduğunu söyledi. Ersoy, mekânda uzman terapistler tarafından masaj, cilt-güzellik bakımları, mini detox programları ve kişiye özel kürlerin sunulduğununu belirtti.


Sabah/Sinan Özedincik


Geri Dön