29 / 03 / 2024

Kıbrıs Elexus Hotel'in açılışı neden gecikti?

Kıbrıs Elexus Hotel'in açılışı neden gecikti?

Etstur'un Kıbrıs'ta 200 milyon dolarlık yatırımla hizmete açması beklenen Elexus Hotel'in açılışının geciktiği haberleri geliyor. Grubun 12'nci oteli olarak hizmete girecek olan Elexus'un bürokratik engeller nedeniyle açılmadığı belirtiliyor.



Bu gecikmenin nedenlerini araştırırken kulağımıza otel projesinin bazı bürokratik engellere takıldığı ve kalifiye eleman bulma konusunda sıkıntılar yaşadığına ilişkin bilgiler çalındı. Hem Etstur'un hem de Kıbrıs'ın en büyük turizm yatırımı olarak gösterilen Elexus Hotel'in ağustos ayında hizmete açılması planlanıyordu. Tüm hazırlık ve duyurular buna göre yapıldı. Ancak gelin görün ki, otelin açılışı dile getirilen tarihte gerçekleşmedi. 


Grubun 12'nci oteli olarak hizmete girecek olan Elexus üst seviyede eğlence sunan 24 saat yaşayan bir konseptte tasarlandı. Tesisin, bin 300 metre sahil şeridi, çok özel kumu olan 650 metrelik bir plajı bulunuyor. Tesiste ayrıca Mikonos Nammos Beach'te bulunan gece kulübü ve plajın aynısı 'The Code' adıyla hizmet verecek. Bu plajın dışarıdan herkesin katılımına Wehtn açık olacağı belirtiliyor. KKTC otel açıldığında bin kişiye istihdam sağlayan, bin 800 yatak kapasiteli yeni bir tesise kavuşmuş olacak. Tabii bunlar ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve ekibinin bazı bürokratik engelleri aşıp inşaat çalışmasına hız vermesi ve kaliteli personel bulmada yaşadığı sıkıntıları aşmasına bağlı. Henüz tam olarak aşılmamış olan bu sıkıntıların ne zaman aşılıp, otel açılışının ne zaman gerçekleşeceğini bekleyip göreceğiz... 


Para


Geri Dön