26 / 04 / 2024

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği! 

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği! 

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği geldi. İşte kredinin kapsamı...



Proje, hükümetin kullanılmayan proje fonlarını afetlerden ve diğer krizlerden etkilenebilecek diğer belediyelere destek olmak amacıyla hızlıca tahsis edilmesi için imkan sunacak bir mekanizmayı da kapsıyor. Bu amaçlarla Türkiye'ye 449,25 milyon dolarlık kredi verilecek. 

Dünya Bankası ndan Türkiye ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği!  

8 milyon kişi doğrudan yararlanacak 

Projeden, yeniden tesis edilen faaliyet kapasitesi ve dayanıklılık yoluyla belediye altyapısına erişimde bulunacak 8 milyonu aşkın kişi doğrudan yararlanacak.  İyileştirilen belediye afet ve acil durum müdahale kapasitesinden ise 17 milyonu aşkın kişi faydalanacak. Proje aynı zamanda belediyelere mekansal ve yatırım planlarına yeşil, kapsayıcı ve dayanıklı önlemler entegre etme konusunda verilecek destek yoluyla afet ve iklim dayanıklılığı için kurumsal güçlendirmeye katkı sağlayacak. 

Dünya Bankası ndan Türkiye ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği!  

Projenin ana bileşenleri, "Belediye Altyapısının Yeşil ve Dayanıklı Rehabilitasyonu, Yeniden İnşası ve Yapımı ile Belediye Dayanıklılığını Güçlendirmeye Yönelik Eylemler", "Yeşil, Dayanıklı ve Kapsayıcı Şehirleri Desteklemeye Yönelik Teknik Yardım" ve "Şarta Bağlı Acil Durum Müdahale Bileşeni" şeklinde açıklandı. 

Açıklamada görüşleri yer alan Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Kouame, "Dünya Bankası, insanların, toplumun ve ekonominin karşı karşıya olduğu jeofiziksel ve iklim değişikliği kaynaklı riskler karşısında Türkiye'nin alacağı önlemleri desteklemeye kararlıdır" diye konuşurken, proje liderliğini Joanna Mclean Masic ve Ahmet Kindap ile paylaşan Alanna Leigh Simpson da değerlendirmelerde bulundu. 

Alanna Leigh Simpson, "Şehirlerdeki altyapının ve nüfusun sel, fırtına, heyelan, aşırı sıcak ve soğuk hava dalgaları ve su kıtlığı gibi iklimle ilişkili risklerle karşı karşıya olduğu bir ortamda, bu iş birliğinin Türkiye'nin büyüyen şehirlerinin daha dayanıklı hale getirilmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz." açıklamasında bulunarak değerlendirmesini tamamladı. 

İmar affında flaş gelişme! İmar affının önü açılıyor mu? Resmen Meclis'te!

Karmar Sakura projesiyle Basın Ekspres'e 241 konut ve 57 ticari ünite geliyor!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap Mahallesi ihalesine 15 firmadan teklif!


Geri Dön