20 / 04 / 2024

Dünya birinciliğinin acı faturası. Faiz rantının yerini konut rantı aldı...

Dünya birinciliğinin acı faturası. Faiz rantının yerini konut rantı aldı...

Pandemiyle başlayan konut fiyatları artışı aradan geçen süre içinde zirveye tırmandı. Türkiye bir çok raporda ve tabloda ilk sırada yer almaya başladı. Ancak bu dünya birinciliğinin çok acı bir faturası oldu. Sonuçlar giderek daha da ağırlaşacak...



Türkiye konut fiyatları sıralamasında 2020 yılından bu yana dünya listelerinde ilk sırada yer alıyor. Bu durum yüksek enflasyondan önce de böyleydi. IMF Global Konut Fiyat Endeksi'nde Türkiye yüzde 28 reel fiyat artışı ile ilk sırada yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön