26 / 04 / 2024

Dünya ekonomisi 2022 yılında 100 trilyon doları aşacak!

Dünya ekonomisi 2022 yılında 100 trilyon doları aşacak!

Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi’ne göre, dünya ekonomisinin 2022 yılında 100 trilyon doları aşması bekleniyor.



Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi’ne göre dünya ekonomisi 2022'de ilk kez 100 trilyon doları aşacak. Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, daha önce dünya ekonomisinin 100 trilyon doları 2024'de aşacağı belirtiliyordu.

Londra merkezli düşünce kuruluşu Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi’ne göre küresel çapta gayri safi yurt içi hasıla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından toparlanma sürecinde yükselecek. Bununla beraber enflasyon sürerse politika belirleyiciler için ekonomilerini resesyondan çıkarmak da zor olabilir.

Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi Başkan Yardımcısı Douglas McWilliams yaptığı açıklamada 2020’ler için önemli olanın ülkelerin son zamanlarda sık sık gündeme gelen enflasyonla nasıl mücadele edeceği konusu olduğunu belirtti.

Dünya ekonomisi 2022 yılında 100 trilyon doları aşacak!

Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi Başkan Yardımcısı Douglas McWilliams , nispeten ılımlı ayarlamaların artışları kontrol altına alacağını umduklarını eğer bunun yaşanmaması durumunda dünyanın kendisini 2023 yılında veya 2024'te resesyona hazırlaması gerektiğini kaydetti.

Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, dünyanın gündemindeki Çin, dünya ekonomisi liderliğini 2030'da Amerika’dan devralacak. Bu tarihin daha önce 2028 şeklinde olacağı bildirilmişti.

Hindistan gelecek sene dünyanın 6. büyük ekonomisi olacak ve tahminlere göre de Fransa’nın yerini alacak. Merakla beklenen rapora göre 2031'de Hindistan dünyanın 3. büyük ekonomisi olacak. Yapılan açıklamalara göre, daha önce Hindistan’ın 2030 yılında dünyanın 3 numarası olması bekleniyordu.

Dünya ekonomisi 2022 yılında 100 trilyon doları aşacak!

Yine belirtilenlere göre, İngiltere 2036'da Fransa ekonomisinden yüzde 16 daha büyük olacak. Almanya 2033'te Japon ekonomisini de geride bırakmış olacak.

Merakla beklenen raporda dikkat çeken bir başka sonuç ise iklim değişikliğinin tüketici harcamalarını 2036'a kadar yılda 2 trilyon dolar kadar azaltacağı.

Dünyanın en rekabetçi ekonomisi açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön