28 / 03 / 2024

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.



Atağa geçen Türk mobilya sektörü, yurtdışında önemli bir konuma yükseldi. Kalite ve tasarım ürünleriyle ön plana çıkan Türk üreticiler, özellikle ince işçilik isteyen mobilyalarla Ortadoğu’daki kraliyet ailelerinin ve Avrupa’daki zenginlerin evlerine giriyor. 

Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'ün haberine göre, Mobilya Sanayicileri Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan, “Bizim hedefimiz artık düşük fiyatlarla çok ürün satmak değil, kalitemizle dünya zenginlerinin tercihi olmak. Bu amacımıza da hızla ulaşıyoruz. 3.5 dolar olan kilogram başına mobilya ihracatını işçilik ağırlıklı ürünlerimizle 25 dolara kadar çıkardık” diye konuştu.

1.5 milyona ev döşediler

Dünyada artık kişiye özel mobilya üretiminin revaçta olduğunun altını çizen Gürcan, ''Terzi işi mobilya üretimiyle ABD’den Çin’e kadar birçok ülkede lüks yapıların mobilyasını biz veriyoruz. Örneğin geçen yıl bir mobilya şirketimiz Katar kraliyet ailesinden birinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya sattı. 3 bin metrekarelik bu eve bay bayan meclis oturma grupları, 2 salon takımı, 7 adet yatak odası takımı,  lobi mobilyalarının hepsini bu şirketimiz verdi. Suudi Arabistan’da da birçok böyle projemiz var. Ayrıca Avrupa’daki oteller, malikaneler, şatolara da Türk mobilyası satıyoruz” dedi.

65 bin iş yeri

65 bin iş yerinde 250 bin çalışanla üretim yapan Türk mobilya sektörü, 2017 yılını 2,7 milyar dolar ihracatla kapattı. 172 ülkeye ihracat yapan Türk mobilyacıların hedefi 2018’de 3,2 milyar dolar ihracat yapmak. Son yıllarda Hindistan ve Latin Amerika gibi uzak pazarlara da ürün vermeye başladıklarını ifade eden MOBSAD Başkanı: “Eskiden ağırlıklı olarak Irak, Libya gibi Ortadoğu ülkelerine ürün verirken şu an Almanya ABD gibi batı  ülkeleri öne çıkıyor'' açıklamasında bulundu. 


Geri Dön