19 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Analitics’in son raporunu paylaşarak dolar kuruyla ilgili dikkat çeken bir bilgiye yer verdi.



Reuters'te yer verilen habere göre, İstanbul Analitics'in son raporu paylaşıldı. Raporda dolar/TL kurunun 20-22 seviyesine ulaşmasının olasılık dahilinde olduğuna vurgu yapıldı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran yüksek enflasyon, Türkiye'de de iç politikalar da dahil olduğunda derinden etkliyor. Dolar, tüm müdahalelere rağmen yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. ABD'de yükselen faizler ve Fed kararları ise yaklaşan tehlikeyi daha da gözler önüne seriyor.

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

Reuters de Türk ekonomisini bekleyen tehlikeye dikkat çekti. Ajans'ın haberinde Fed'in bu ayki para politikası toplantısı 100 baz puan ve 75 baz puan faiz artışı olup olmayacağına dair beklentilere yer verildi.

Reuters'in haberinde şu ifadeler yer aldı:

DOLAR 16 LİRADA KALICI OLAMADI

"Küresel piyasalarda dolar 20 yılın zirvelerine yakın bir seyir izliyor. Haziran sonunda 17.5425 ile 20 Aralık'tan bu yana yeni zirveyi gören dolar/TL, BDDK'nin döviz fazlası olan bazı şirketlere TL kredi sınırlaması sonrası 16.03'e kadar gerilemişti. Ancak kur bu seviyelerde kalıcı olamadı ve yeniden 17.5'e doğru kademeli yükseldi."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön